תאנים מיובשות ביין אדום

קינוח ט"ו בשבט פשוט וקל להכנה, הניתן להגשה במגוון דרכים.

קינוח ט"ו בשבט פשוט וקל להכנה, הניתן להגשה במגוון דרכים.

חומרים:
כ- 20 תאנים מיובשות איכותיות
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום
תבלינים שלמים לפי הטעם והמצאי: קינמון, ציפורן, הל, פלפל שחור, פלפל אנגלי.

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את הנוזלים והתבלינים, ומוסיפים את התאנים המיובשות.
מבשלים על אש קטנה מכוסה כחצי שעה, ולאחר מכן ללא מכסה, עד לקבלת סירופ סמיך ועשיר. יש להיזהר לא לשרוף את התאנים. 
מוציאים את התאנים ומסננים את הסירופ מהתבלינים.
מחזירים את התאנים לסירופ.
מניחים התבשיל במקרר לכמה שעות כדי לספוג את הטעמים.

הגשה:
מגישים את התאנים קרות או פושרות; בליווי יוגורט כבשים, גלידה, גבינה כחולה, או סתם כך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר