גופרה בלגית עם תותים, קצפת ורוטב שוקולד

מנה לוולנטיינ'ס דיי 2010:לשוקולד יתרונות רבים, הוא מרגיע (ורבים אוכלים אותו לפני מבחנים), מעורר ומביא לתחושת אופוריה ושמחה. השוקולד מוכר כמעורר מינית עוד מימי האצטקים שגילו אותו, ובעבר מלכים אצטקים נהגו לשתות משקה שוקולד על מנת להגביר את אונם.התותים נתפסים כפרי חושני הודות לצבע ולצורה שלו, אבל לא רק. הם עשירים בויטמינים, ממריצים ומעוררים הודות לעובדה שהם ממריצים את מחזור הדם.חומרים ל- 4 מנות:4 יחידות וופל בלגי איכותי (מתכון בהמשך)500 גר' תותים טריים חתוכים לרבעים (סלסלה אחת)250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה אחת)100 גר' שוקולד מריר משובח 60% מוצקי קקאו200 גר' פירות יער (תערובת או רק פטל אדום או שחור )- קופסה אחת½ כוס סוכר1/2 מקל וניל או כפית מחית וניל אמיתי (עם גרגרים) או כפית תמצית וניל איכותיתגלידת וניל איכותית – כדור למנה, או יותר לגרגרניםחומרים להכנת הוופל:4 ביצים מופרדות2 כוסות ריוויון½ כוס חמאה מומסת½ כוס סוכר1 כפית תמצית וניל2 כוסות קמח1 שקית אבקת אפייהכפית סודה לשתייהמעט מלחהערה: מתקבלות בערך 8 יחידות – ניתן להכין חצי כמות או להקפיא ולהפשיר בתנוראופן הכנת הוופל:טורפים יחדיו את החלמונים, הריוויון החמאה והוניל.מערבבים חומרים יבשים, מנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.בקערה נפדרת מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.אופים במכשיר וופלים, לפי הוראות היצרןהערה: ניתן גם לקנות וופלים מוכנים בוואקום או קפואים ולחמם מעטאופן הכנת התוספות:לרוטב פירות יער – מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם הסוכר (שומרים 2 כפיות בשביל הקצפת) עד לרתיחה.ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2 דקות.טוחנים במעבד מזון ומסננים. שומרים במקרר.לקצפת – מקציפים 250 מ"ל שמנת עם 2 כפיות סוכר וגרגרי וניל עד לקצפת יציבה.לרוטב שוקולד חם – מחממים 100 מ"ל שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה או שתיים ומערבבים עד למרקם חלק. שומרים חם או מכינים ממש לפני ההגשההרכבת המנהעל וופל חם – שיצא מהמכשיר, או למי שקונה מוכן בתום חמש דקות חימום:מניחים וופל במרכז כל צלחת ויוצקים על חציו רוטב שוקולד חם.מניחים כדור גלידה על הוופל במרכז ומסדרים את התותים והקצפת מסביב.מקשטים את הצלחת עם רוטב פירות היער ומגישים.ארוחת ולנטיין תוגש ביום א' 14/2 בכל הגוצ'ותסניף בן גוריון: דיזינגוף פינת שד' בן גוריון 03-5222886סניף אבן גבירול: רח' אבן גבירול 14 03-6911903סניף רמת החי"ל: רח' הברזל 7 03-6482999

מנה לוולנטיינ'ס דיי 2010:
לשוקולד יתרונות רבים, הוא מרגיע (ורבים אוכלים אותו לפני מבחנים), מעורר ומביא לתחושת אופוריה ושמחה. השוקולד מוכר כמעורר מינית עוד מימי האצטקים שגילו אותו, ובעבר מלכים אצטקים נהגו לשתות משקה שוקולד על מנת להגביר את אונם.
התותים נתפסים כפרי חושני הודות לצבע ולצורה שלו, אבל לא רק. הם עשירים בויטמינים, ממריצים ומעוררים הודות לעובדה שהם ממריצים את מחזור הדם.

חומרים ל- 4 מנות:
4 יחידות וופל בלגי איכותי (מתכון בהמשך)
500 גר' תותים טריים חתוכים לרבעים (סלסלה אחת)
250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה אחת)
100 גר' שוקולד מריר משובח 60% מוצקי קקאו
200 גר' פירות יער (תערובת או רק פטל אדום או שחור )- קופסה אחת
½ כוס סוכר
1/2 מקל וניל או כפית מחית וניל אמיתי (עם גרגרים) או כפית תמצית וניל איכותית
גלידת וניל איכותית – כדור למנה, או יותר לגרגרנים

חומרים להכנת הוופל:
4 ביצים מופרדות
2 כוסות ריוויון
½ כוס חמאה מומסת
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
מעט מלח
הערה: מתקבלות בערך 8 יחידות – ניתן להכין חצי כמות או להקפיא ולהפשיר בתנור

אופן הכנת הוופל:
טורפים יחדיו את החלמונים, הריוויון החמאה והוניל.
מערבבים חומרים יבשים, מנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.
בקערה נפדרת מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת
.אופים במכשיר וופלים, לפי הוראות היצרן
הערה: ניתן גם לקנות וופלים מוכנים בוואקום או קפואים ולחמם מעט

אופן הכנת התוספות:
לרוטב פירות יער – מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם הסוכר (שומרים 2 כפיות בשביל הקצפת) עד לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2 דקות.
טוחנים במעבד מזון ומסננים.
שומרים במקרר.
לקצפת – מקציפים 250 מ"ל שמנת עם 2 כפיות סוכר וגרגרי וניל עד לקצפת יציבה.
לרוטב שוקולד חם – מחממים 100 מ"ל שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה או שתיים ומערבבים עד למרקם חלק. שומרים חם או מכינים ממש לפני ההגשה

הרכבת המנה
על וופל חם – שיצא מהמכשיר, או למי שקונה מוכן בתום חמש דקות חימום:
מניחים וופל במרכז כל צלחת ויוצקים על חציו רוטב שוקולד חם.
מניחים כדור גלידה על הוופל במרכז ומסדרים את התותים והקצפת מסביב.
מקשטים את הצלחת עם רוטב פירות היער ומגישים.

ארוחת ולנטיין תוגש ביום א' 14/2 בכל הגוצ'ות
סניף בן גוריון: דיזינגוף פינת שד' בן גוריון 03-5222886
סניף אבן גבירול: רח' אבן גבירול 14 03-6911903
סניף רמת החי"ל: רח' הברזל 7 03-6482999

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר