סברינה מאוהבת עם תותים

חומרים:1 ק"ג קמח200 גר' סוכר10 ביצים25 גר' שמרים450 גר' מים10 גר' מלח300 גר' שמן4-5 תותים לקישוטסירופ:2 ליטר מים1 ק"ג סוכר100 גרם רוםקצפת:1 ליטר שמנת100 גרם סוכר100 גרם פודינגאופן ההכנה:לערבב בקערה על אמבטיית מים ("בן מארי") את הביצים והסוכר עד לחום שפתיים (40 מעלות).להעביר את הביצים למיקסר ולטרוף עד לקבלת קצף תפוח.להוסיף את כל החומרים חוץ מהשמן ולערבב למסה אחידה.להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב.לכסות את הקערה ולהתפיח שעה.לערבב את הבצק ולחלק לקעריות אפיה- 1 ס"מ מהגובה העליון.להתפיח שעה ולאפות בחום 180 מעלות עד להשחמה.לבשל את חומרי הסירופ עד לרתיחה. לחתוך את החלק העליון של הסברינה ולבשל בסירופ כ- 5- 10 דקות מכל צד. להעביר למגש (גסטרונום),כאשר החלק החתוך כלפי מטה, ולצקת מעט סירופ.מקציפים את כל חומרי הקצפת ביחד עד שהמסה תפוחה.הופכים את הסברינות ומזליפים קצפת בתנועה סיבובית על ראשיהן, מכסים חלקית עם החלק העליון של הסברינה, שחתכנו קודם.ממצבים תותים חתוכים לאורך מסביב לקצפת.מסעדת שף "אידה" וביסטרו "איד'לה"שד' הגעתון 48 נהריה, טל. 04-9513444

חומרים:
1 ק"ג קמח
200 גר' סוכר
10 ביצים
25 גר' שמרים
450 גר' מים
10 גר' מלח
300 גר' שמן
4-5 תותים לקישוט

סירופ:
2 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
100 גרם רום

קצפת:
1 ליטר שמנת
100 גרם סוכר
100 גרם פודינג

אופן ההכנה:
לערבב בקערה על אמבטיית מים ("בן מארי") את הביצים והסוכר עד לחום שפתיים (40 מעלות).
להעביר את הביצים למיקסר ולטרוף עד לקבלת קצף תפוח.
להוסיף את כל החומרים חוץ מהשמן ולערבב למסה אחידה.
להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב.
לכסות את הקערה ולהתפיח שעה.
לערבב את הבצק ולחלק לקעריות אפיה- 1 ס"מ מהגובה העליון.
להתפיח שעה ולאפות בחום 180 מעלות עד להשחמה.
לבשל את חומרי הסירופ עד לרתיחה.
לחתוך את החלק העליון של הסברינה ולבשל בסירופ כ- 5- 10 דקות מכל צד. להעביר למגש (גסטרונום),כאשר החלק החתוך כלפי מטה, ולצקת מעט סירופ.
מקציפים את כל חומרי הקצפת ביחד עד שהמסה תפוחה.
הופכים את הסברינות ומזליפים קצפת בתנועה סיבובית על ראשיהן,
מכסים חלקית עם החלק העליון של הסברינה, שחתכנו קודם.
ממצבים תותים חתוכים לאורך מסביב לקצפת.

מסעדת שף "אידה" וביסטרו "איד'לה"
שד' הגעתון 48 נהריה, טל. 04-9513444

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר