שיפודי אננס וניל ולימון

מצרכים ל- 8 שיפודים:1 אננס טרי ובשל1 מקל וניל, חצוי לאורכו (או כפית תמצית וניל)1/2 כוס סוכר חום2 כפות דבש1/2 כוס מיץ לימון סחוט טריקורט מלח דק8 שיפודיםאופן ההכנה:מגרדים את פנים מקל הווניל בעזרת הסכין ומעבירים את הגרגירים ואת המקל לסיר יחד עם מיץ הלימון, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה על להבה בינונית עד גבוהה (מערבבים רק עד שהסוכר נמס). מניחים בצד להצטנן ולפתח טעמים כשעתיים. מוציאים את מקל הווניל ומשליכים אותו.מחממים גריל מראש (או מחבת פסים אם אין).חותכים את הראש והתחתית של האננס בסכין, מניחים את האננס על בסיסו וחותכים את הקליפה לאורך הפרי, מלמעלה למטה בעזרת הסכין. מוציאים "עיניים שנשארו בפרי בעזרת קצה הסכין.חותכים את האננס לשמונה חלקים לאורכו, מסירים את הגזע ומשחילים על שיפוד.צורבים את האננס עד לקבלת גוון חום מכל הצדדים (כשלוש דקות מכל צד).תוך כדי הצלייה שופכים על האננס מעט מרוטב הוניל-לימון. מגישים מיד עם שארית הרוטב.האקדמיה לפירות

מצרכים ל- 8 שיפודים:
1 אננס טרי ובשל
1 מקל וניל, חצוי לאורכו (או כפית תמצית וניל)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח דק
8 שיפודים

אופן ההכנה:
מגרדים את פנים מקל הווניל בעזרת הסכין ומעבירים את הגרגירים ואת המקל לסיר יחד עם מיץ הלימון, הסוכר והמלח.
מביאים לרתיחה על להבה בינונית עד גבוהה (מערבבים רק עד שהסוכר נמס). מניחים בצד להצטנן ולפתח טעמים כשעתיים.
מוציאים את מקל הווניל ומשליכים אותו.
מחממים גריל מראש (או מחבת פסים אם אין).
חותכים את הראש והתחתית של האננס בסכין, מניחים את האננס על בסיסו וחותכים את הקליפה לאורך הפרי, מלמעלה למטה בעזרת הסכין. מוציאים "עיניים שנשארו בפרי בעזרת קצה הסכין.
חותכים את האננס לשמונה חלקים לאורכו, מסירים את הגזע ומשחילים על שיפוד.
צורבים את האננס עד לקבלת גוון חום מכל הצדדים (כשלוש דקות מכל צד).
תוך כדי הצלייה שופכים על האננס מעט מרוטב הוניל-לימון.
מגישים מיד עם שארית הרוטב.

האקדמיה לפירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר