אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים

חומרים:4 אגסים גדולים2 כוסות יין אדום חצי יבש1 כוס מים3/4 כוס סוכר2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר טרי1 מקל קינמון1 יח' ציפורן1 תרמיל הלקורט מוסקטאופן ההכנה:קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחן מהצד התחתון של האגס.משתמשים בסיר גדול במידה מספקת להכיל את האגסים בעמידה.מוסיפים לסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים.מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ- 15 דקות בכדי לרכך את האגסים ושלא יתפוררו.מוציאם את האגסים לקערה.מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד שהוא מצטמצם לחצי.מסננים את הרוטב על מנת שיהיה חלק.מצננים היטב ויוצקים על האגסים.שף יעקב כץ – שף בכיר ב"מכללת השף", מעביר סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, בנושא בישולים עם יין לכבוד חודש הבוז'ולה. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים.

חומרים:
4 אגסים גדולים
2 כוסות יין אדום חצי יבש
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר טרי
1 מקל קינמון
1 יח' ציפורן
1 תרמיל הל
קורט מוסקט

אופן ההכנה:
קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.
מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחן מהצד התחתון של האגס.
משתמשים בסיר גדול במידה מספקת להכיל את האגסים בעמידה.
מוסיפים לסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ- 15 דקות בכדי לרכך את האגסים ושלא יתפוררו.
מוציאם את האגסים לקערה.
מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד שהוא מצטמצם לחצי.
מסננים את הרוטב על מנת שיהיה חלק.
מצננים היטב ויוצקים על האגסים.

שף יעקב כץ – שף בכיר ב"מכללת השף", מעביר סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, בנושא בישולים עם יין לכבוד חודש הבוז'ולה. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר