קראמבל פטל

קינוח חם קל-הכנה, שנהדר להגיש לצד גלידת וניל משובחת. שימו לב לכך שלא מרסקים את שבבי השקדים

קינוח חם קל-הכנה, שנהדר להגיש לצד גלידת וניל משובחת. שימו לב לכך שלא מרסקים את שבבי השקדים

מרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל22X22 ס"מ או 6 כלים אישיים בקוטר 5 ס"מ):
לציפוי:
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
70 גרם (3/4 כוס לערך) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
70 גרם (1/3 כוס לערך) סוכר לבן
70 גרם חמאה קרה
40 גרם שבבי שקדים/שקדים מולבנים פרוסים
לפירות:
2 תפוחי עץ מזן גראני סמית', מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
300 גרם פטל שחור קפוא (לא מופשר)
2 כפות ברנדי
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה (או לבן, אם אין)
לשימון: מעט חמאה רכה/מומסת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה/מומסת.
מניחים קמח, קוואקר וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות.
מוסיפים קוביות חמאה קרה בהדרגה ומעבדים עד לקבלת פירורים. נמנעים מלהפוך את התערובת לבצק.
מוסיפים למיכל את שבבי השקדים ומערבבים בעזרת כף או ביד (לא מרסקים את שבבי השקדים).
בקערה בינונית מערבבים בעדינות קוביות תפוחי עץ, פטל קפוא, ברנדי וסוכר חום בהיר. מעבירים לתבנית המשומנת.
מפזרים את התערובת הפירורית מעל הפירות ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות (כלים אישיים אופים במשך 15 דקות) או עד שהפירורים מזהיבים היטב.
מוציאים, מצננים כרבע שעה ומגישים.

צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר