בווריה וניל וקרם ג'נדויה

חומרים לבווריה וניל:250 מ"ל חלב1 מיכל שמנת מתוקה1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל או משחת וניל150 גרם סוכר125 גרם חלמונים10 גרם ג'לטין450 מ"ל שמנתאופן ההכנה:מכינים קרם אינגלז: מחממים חלב, שמנת מתוקה וסוכר עד לסף רתיחה.אם משתמשים במקל וניל, מוסיפים אותו עכשיו. אם לא – מוסיפים את הוניל בשלבים הבאים. מצננים מעט, מוסיפים מעט לחלמונים (לערבב טוב, שלא תהיה לכם חביתה).מוסיפים את היתר לתערובת ומחזירים לאש תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך.  מסננים לקערה ומוסיפים את הג'לטין: מוסיפים לגרגרים פי 5 מכמותם (כלומר 50 גר'/מ"ל מים בטמפרטורת החדר. שמים את הקערה מעל בן מארי. כשהתערובת נראית שקופה במבט מלמעלה, היא מוכנה. מצננים מעט ומוסיפים שמנת מוקצפת לקצפת רכה (שימו לב: לא להכין קצפת קשה, והיא אפילו נראתה מעט נוזלית). יוצקים לכלים ומצננים.חומרים לקרם ג'נדויה:150 גרם שוקולד ג'נדויה חלב (אפשרות: 100 גרם שוקולד מריר טוב ו-50 גרם אבקת נוגט)30 גרם חמאה50 מ"ל שמנת30 גרם חלמונים5 גרם ג'לטין350 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכהאופן ההכנה:ממיסים שוקולד עם חמאה. מערבבים את החלמונים עם השמנת ומוסיפים לשוקולד המומס. מוסיפים ג'לטין (ראו במתכון לבוורייה וניל) ומקפלים לתערובת קצפת.יוצקים מעל הבווריה שהצטננה במקרר (או במקפיא אם ממהרים). מצננים שוב ומגישים.

חומרים לבווריה וניל:
250 מ"ל חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל או משחת וניל
150 גרם סוכר
125 גרם חלמונים
10 גרם ג'לטין
450 מ"ל שמנת

אופן ההכנה:
מכינים קרם אינגלז:
מחממים חלב, שמנת מתוקה וסוכר עד לסף רתיחה.
אם משתמשים במקל וניל, מוסיפים אותו עכשיו. אם לא – מוסיפים את הוניל בשלבים הבאים.
 מצננים מעט, מוסיפים מעט לחלמונים (לערבב טוב, שלא תהיה לכם חביתה).
מוסיפים את היתר לתערובת ומחזירים לאש תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך. 
מסננים לקערה ומוסיפים את הג'לטין: מוסיפים לגרגרים פי 5 מכמותם (כלומר 50 גר'/מ"ל מים בטמפרטורת החדר.
שמים את הקערה מעל בן מארי.
כשהתערובת נראית שקופה במבט מלמעלה, היא מוכנה.
 מצננים מעט ומוסיפים שמנת מוקצפת לקצפת רכה (שימו לב: לא להכין קצפת קשה, והיא אפילו נראתה מעט נוזלית).
יוצקים לכלים ומצננים.

חומרים לקרם ג'נדויה:
150 גרם שוקולד ג'נדויה חלב (אפשרות: 100 גרם שוקולד מריר טוב ו-50 גרם אבקת נוגט)
30 גרם חמאה
50 מ"ל שמנת
30 גרם חלמונים
5 גרם ג'לטין
350 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד עם חמאה. 
מערבבים את החלמונים עם השמנת ומוסיפים לשוקולד המומס.
מוסיפים ג'לטין (ראו במתכון לבוורייה וניל) ומקפלים לתערובת קצפת.
יוצקים מעל הבווריה שהצטננה במקרר (או במקפיא אם ממהרים).
מצננים שוב ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר