מוס שוקולד תפוז וגרנד מרנייה

 חומרים לספונג' שוקולד:4 ביצים מס' 1 1/3 כוס סוכר2/3 כוס קמחקורט מלח2 כפות שמן¼ כפית אבקת אפיה1 כף קקאוחומרים למוס שוקולד:250 גר' שוקולד מריר3 מיכלי שמנת מתוקה2 כפות גרנד מרנייה½ תפוז סחוטחומרים לדקורציה: תלתלי שוקולד לבן תלתלי שוקולד חלב אופן הכנת הספונג' שוקולד:מקציפים ביצים, סוכר, מלח – עד לקבלת קצף יציב.מוסיפים בתנועת קיפול קמח ואבקת אפיה, ובסוף את השמן.מכינים שני בסיסים ואופים ב-170 מעלות עד שהקיסם יבש.אופן הכנת מוס השוקולד:מכינים גאנש על ידי ערבוב שוקולד מריר ומיכל וחצי של שמנת מתוקה מעל לאש קטנה.מצננים בטמפרטורת החדרמקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם הגרנד מרנייה ומוסיפים את התפוז הסחוט לקציפה רכה. מקפלים את הגאנש שהתקרר פנימה.הרכבת המנה: מרכיבים את המוס על פי הסדר הבא: ראשית בסיס ספונג', מעליו קרם שוקולד וגרנד מרנייה. לאחר מכן מניחים בזהירות שכבה נוספת של בסיס ספונג, ומעליה קרם שוקולד וגרנד מרנייה. לציפוי ודקורציה נשתמש בתלתלי שוקולד לבן או שוקולד חלב. רשת שמו הקונדיטוריה

 חומרים לספונג' שוקולד:
4 ביצים מס' 1
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
קורט מלח
2 כפות שמן
¼ כפית אבקת אפיה
1 כף קקאו

חומרים למוס שוקולד:
250 גר' שוקולד מריר
3 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות גרנד מרנייה
½ תפוז סחוט

חומרים לדקורציה:
תלתלי שוקולד לבן
תלתלי שוקולד חלב

אופן הכנת הספונג' שוקולד:
מקציפים ביצים, סוכר, מלח – עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים בתנועת קיפול קמח ואבקת אפיה, ובסוף את השמן.
מכינים שני בסיסים ואופים ב-170 מעלות עד שהקיסם יבש.

אופן הכנת מוס השוקולד:
מכינים גאנש על ידי ערבוב שוקולד מריר ומיכל וחצי של שמנת מתוקה מעל לאש קטנה.
מצננים בטמפרטורת החדר
מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם הגרנד מרנייה ומוסיפים את התפוז הסחוט לקציפה רכה.
מקפלים את הגאנש שהתקרר פנימה.

הרכבת המנה:
מרכיבים את המוס על פי הסדר הבא: ראשית בסיס ספונג', מעליו קרם שוקולד וגרנד מרנייה. לאחר מכן מניחים בזהירות שכבה נוספת של בסיס ספונג, ומעליה קרם שוקולד וגרנד מרנייה.
לציפוי ודקורציה נשתמש בתלתלי שוקולד לבן או שוקולד חלב.

רשת שמו הקונדיטוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר