חומרים (6 מנות):
600 מ"ל חלב קוקוס
1 מקל וניל
7 חלמונים
100 גר' סוכר
מעט סוכר חום לשריפה
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את חלב הקוקוס ומקל ווניל חצוי לאורכו.
מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר ובוחשים אל תוך תערובת חלב הקוקוס החמה (תוך כדי בחישה מהירה).
יוצקים את התערובת לשישה כלים קטנים חסיני חום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות במשך כ- 50 דקות.
יש לאפות את התערובת בתוך תבנית עם מים חמים, עד שהקרם יציב.
מצננים במקרר ל-5 שעות לפחות
אופן ההגשה:
מפזרים מעל את הסוכר החום בשכבה דקה, ושורפים בעזרת מבער גז קטן עד שהסוכר משחים ומבעבע (ניתן גם להכניס לתנור במצב גריל לקומה הגבוהה ביותר – כדי שהסוכר ישחים).
מגישים מיד עם פירות יער טריים.
צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
מלון "שרתון" תל אביב, הירקון 115, טל. 03-5211111