פבלובה

פבלובה מורכבת ממרנג (חלבונים מוקצפים עם סוכר שאופים בתנור), קצפת, ורוטב פירות יער. בקפה יפו הקצפת מוחלפת בגלידה "יוגורט פירות יער" אותה מייצרים במקום.כשמכינים בבית ניתן להסתפק בקצפת, גלידה וניל, או כל טעם של גלידה שאוהבים.להכנת המרנגחומרים:2 חלבוניםחצי כוס סוכראופן ההכנה:שמים סיר עם מים על אש קטנה.שמים את החלבונים והסוכר בקערת מתכת או זכוכית מעל הסיר (צריך לוודא שהמים לא נוגעים בקערה).מערבבים עד שהסוכר נמס.מורידים את הקערה מהאש ומעבירים למיקסר.מקציפים את החלבונים לקצף קשה (יודעים שהקצף קשה כשבלון ההקצפה מערבב את הקצף עד שהפסים שנוצרים נשארים ולא מתמסמסים לשאר התערובת.)שמים נייר אפייה על תבנית ובעזרת שתי כפות מערימים תלוליות על התבנית ויוצרים בהן גומות בצורת קן ציפור (עושים זאת כדי שיהיה מקום לשים כדור גלידה או קצפת).אופים בתנור שמכוון ל-100 מעלות למשך כשעה. רצוי תנור שמכוון על טורבו, כיוון שרוצים לייבש את המרנג. איך יודעים שהמרנג מוכן? מנסים להרים את אחד המרנגים, אם הוא מתקלף בקלות מנייר האפייה – סימן שהוא מוכן. אם לא אז צריך עוד קצת זמן בתנור.להכנת רוטב פירות יערחומרים:250 גרם פירות יער (יכול להיות קפוא, טרי או מקופסה)3 כפות סוכר (ניתן להוסיף עוד, תלוי כמה מתוק אוהבים)1/4 כוס מיםאופן ההכנה:שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים והמים מעט מתאדים. הפירות נשארים שלמים עם מעט רוטב נוזלי.הרכבת המנהכשהכל מוכן ומוכנים לאכול (זו אינה מנה שכדאי להכין מראש), מניחים מרנג אחד על כל צלחת.שמים כדור גלידה במרכז (או קצפת).שופכים את רוטב פירות היער מעל.ניתן גם להוסיף פירות טריים, להחליף את פירות היער בתותים או בריבה. ניתן גם להוסיף טעמים למרנג עצמו עם גרדת לימון, תבלינים, תמצית וניל, אגוזים/שקדים טחונים – וכל מה שעולה בדעתכם. ניתן לקשט עם אבקת סוכר ועלה נענע רענן.קפה יפו, רח' עולי ציון 11, יפו, טל.03-5181988

פבלובה מורכבת ממרנג (חלבונים מוקצפים עם סוכר שאופים בתנור), קצפת, ורוטב פירות יער. בקפה יפו הקצפת מוחלפת בגלידה "יוגורט פירות יער" אותה מייצרים במקום.
כשמכינים בבית ניתן להסתפק בקצפת, גלידה וניל, או כל טעם של גלידה שאוהבים.

להכנת המרנג
חומרים:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
שמים סיר עם מים על אש קטנה.
שמים את החלבונים והסוכר בקערת מתכת או זכוכית מעל הסיר (צריך לוודא שהמים לא נוגעים בקערה).
מערבבים עד שהסוכר נמס.
מורידים את הקערה מהאש ומעבירים למיקסר.
מקציפים את החלבונים לקצף קשה (יודעים שהקצף קשה כשבלון ההקצפה מערבב את הקצף עד שהפסים שנוצרים נשארים ולא מתמסמסים לשאר התערובת.)
שמים נייר אפייה על תבנית ובעזרת שתי כפות מערימים תלוליות על התבנית ויוצרים בהן גומות בצורת קן ציפור (עושים זאת כדי שיהיה מקום לשים כדור גלידה או קצפת).
אופים בתנור שמכוון ל-100 מעלות למשך כשעה. רצוי תנור שמכוון על טורבו, כיוון שרוצים לייבש את המרנג.
איך יודעים שהמרנג מוכן? מנסים להרים את אחד המרנגים, אם הוא מתקלף בקלות מנייר האפייה – סימן שהוא מוכן. אם לא אז צריך עוד קצת זמן בתנור.

להכנת רוטב פירות יער
חומרים:
250 גרם פירות יער (יכול להיות קפוא, טרי או מקופסה)
3 כפות סוכר (ניתן להוסיף עוד, תלוי כמה מתוק אוהבים)
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות מתרככים והמים מעט מתאדים.
הפירות נשארים שלמים עם מעט רוטב נוזלי.

הרכבת המנה
כשהכל מוכן ומוכנים לאכול (זו אינה מנה שכדאי להכין מראש), מניחים מרנג אחד על כל צלחת.
שמים כדור גלידה במרכז (או קצפת).
שופכים את רוטב פירות היער מעל.

ניתן גם להוסיף פירות טריים, להחליף את פירות היער בתותים או בריבה.
ניתן גם להוסיף טעמים למרנג עצמו עם גרדת לימון, תבלינים, תמצית וניל, אגוזים/שקדים טחונים – וכל מה שעולה בדעתכם.
ניתן לקשט עם אבקת סוכר ועלה נענע רענן.

קפה יפו, רח' עולי ציון 11, יפו, טל.03-5181988

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר