משמש בווניל וקרם מסקרפונה

חומרים למשמש בווניל:1 ק"ג משמש2 מקלות וניל100 ג' סוכר חום = חצי כוסאופן ההכנה:צולים את המשמשים עם הסוכר החום והווניל בתנור כ- 5 דקות ב- 180 מעלות.מניחים להתקרר.חומרים לקרם מסקרפונה:350 ג' שמנת 42% = כוס וחצי או מיכל וחצי250 ג' מסקרפונה = נמכרת באריזות של של 220 ג'.(אפשר לשנות את המתכון ל- 220 במקום 250)100 ג' אבקת סוכר = 4 כפות20 ג' מי זהר = 2 כפיותאופן ההכנה:מקציפים את כל המרכיבים במהירות נמוכה עד להסמכה קלה.מעבירים למהירות גבוהה  ומקציפים עד קבלת קרם יציב.שומרים במקרר.חומרים לטוויל פילו:2 דפי פילו50 ג' חמאה מומסתאופן ההכנה:מורחים את דפי הפילו בחמאה, ומניחים אותם אחד על השני. חותכים משולשים באורך 10 ס"מ. אופים כ- 10 דקות ב- 180 מעלות.הרכבה:מניחים כמה משמשים צלויים בכוס הגשה, מעליהם 2 כפות מקרם המסקרפונה.מניחים עוד כמה משמשים, ושוב עוד מעט מהקרם. נועצים 2 משולשים של פילו בקרם, ומעטרים במעט פיסטוקים קלויים.שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים". המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.צילום: שירן כרמלעיצוב: שניר שרוני

חומרים למשמש בווניל:
1 ק"ג משמש
2 מקלות וניל
100 ג' סוכר חום = חצי כוס

אופן ההכנה:
צולים את המשמשים עם הסוכר החום והווניל בתנור כ- 5 דקות ב- 180 מעלות.
מניחים להתקרר.

חומרים לקרם מסקרפונה:
350 ג' שמנת 42% = כוס וחצי או מיכל וחצי
250 ג' מסקרפונה = נמכרת באריזות של של 220 ג'.(אפשר לשנות את המתכון ל- 220 במקום 250)
100 ג' אבקת סוכר = 4 כפות
20 ג' מי זהר = 2 כפיות

אופן ההכנה:
מקציפים את כל המרכיבים במהירות נמוכה עד להסמכה קלה.
מעבירים למהירות גבוהה  ומקציפים עד קבלת קרם יציב.
שומרים במקרר.

חומרים לטוויל פילו:
2 דפי פילו
50 ג' חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מורחים את דפי הפילו בחמאה, ומניחים אותם אחד על השני.
חותכים משולשים באורך 10 ס"מ.
אופים כ- 10 דקות ב- 180 מעלות.

הרכבה:
מניחים כמה משמשים צלויים בכוס הגשה, מעליהם 2 כפות מקרם המסקרפונה.
מניחים עוד כמה משמשים, ושוב עוד מעט מהקרם.
נועצים 2 משולשים של פילו בקרם, ומעטרים במעט פיסטוקים קלויים.

שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים".
המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.
צילום: שירן כרמל
עיצוב: שניר שרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר