חומרים למשמש בווניל:
1 ק"ג משמש
2 מקלות וניל
100 ג' סוכר חום = חצי כוס
אופן ההכנה:
צולים את המשמשים עם הסוכר החום והווניל בתנור כ- 5 דקות ב- 180 מעלות.
מניחים להתקרר.
חומרים לקרם מסקרפונה:
350 ג' שמנת 42% = כוס וחצי או מיכל וחצי
250 ג' מסקרפונה = נמכרת באריזות של של 220 ג'.(אפשר לשנות את המתכון ל- 220 במקום 250)
100 ג' אבקת סוכר = 4 כפות
20 ג' מי זהר = 2 כפיות
אופן ההכנה:
מקציפים את כל המרכיבים במהירות נמוכה עד להסמכה קלה.
מעבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד קבלת קרם יציב.
שומרים במקרר.
חומרים לטוויל פילו:
2 דפי פילו
50 ג' חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מורחים את דפי הפילו בחמאה, ומניחים אותם אחד על השני.
חותכים משולשים באורך 10 ס"מ.
אופים כ- 10 דקות ב- 180 מעלות.
הרכבה:
מניחים כמה משמשים צלויים בכוס הגשה, מעליהם 2 כפות מקרם המסקרפונה.
מניחים עוד כמה משמשים, ושוב עוד מעט מהקרם.
נועצים 2 משולשים של פילו בקרם, ומעטרים במעט פיסטוקים קלויים.
שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים".
המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.
צילום: שירן כרמל
עיצוב: שניר שרוני