מוס שוקולד קפה

חומרים (ל- 15 קוקוטים קטנים מס' 8):125 גר' סוכר125 סמ"ק מים (חצי כוס מידה)כף דבשכף שטוחה נס קפה5 חלמונים550 גר' שוקולד מריר3 מיכלים שמנת ריצ' 750 סמ"ק (פרווה) או שמנת מתוקהאופן ההכנה:מכינים סירופ:מבשלים בסיר את הסוכר, מים, דבש והנס קפה עד רתיחה.מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לעוד 1-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ונוצר סירופ. בינתיים ממיסים בקערה מעל מים חמים את השוקולד, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר לקצף החלמונים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצף רך ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.לזלף בקוקוטים ולהקפיא ל- 8 שעות לפחות.מרכיבים לרוטב השוקולד:1 שמנת ריצ' 250 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה 200 גר' שוקולד מריראופן ההכנה: לחמם את השמנת עד לסף רתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב לקרם חלק.הרכבת המנה:לקלף את הקוקוט ולשחרר את המוס להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב.לקשט בפירות טריים.

חומרים (ל- 15 קוקוטים קטנים מס' 8):
125 גר' סוכר
125 סמ"ק מים (חצי כוס מידה)
כף דבש
כף שטוחה נס קפה
5 חלמונים
550 גר' שוקולד מריר
3 מיכלים שמנת ריצ' 750 סמ"ק (פרווה) או שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מכינים סירופ:
מבשלים בסיר את הסוכר, מים, דבש והנס קפה עד רתיחה.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לעוד 1-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ונוצר סירופ.
בינתיים ממיסים בקערה מעל מים חמים את השוקולד, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח ומוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר לקצף החלמונים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
מקציפים את השמנת לקצף רך ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.
לזלף בקוקוטים ולהקפיא ל- 8 שעות לפחות.

מרכיבים לרוטב השוקולד:
1 שמנת ריצ' 250 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב לקרם חלק.

הרכבת המנה:
לקלף את הקוקוט ולשחרר את המוס להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב.
לקשט בפירות טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר