קציפת לימונים

חומרים:1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויטים1 כוס סוכר1/2 כוס חמאה מומסת1/2 שקית ג'לטין1/3 כוס מים קרים1/3 כוס מיץ לימון3 חלמונים גדולים1 כף קליפת לימון מגוררת200 גרם גבינת מסקרפונה3 חלבונים אופן ההכנה:מערבבים את פירורי הביסקוויטים, 1/4 כוס סוכר וחמאה מותכת. שומרים חצי כוס מתערובת הפירורים. את שאר התערובת מסדרים בתחתית תבנית בקוטר 22.5 ס"מ או בכלי הגשה קטנים. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. מרככים את הג'לטין במעט מים, בוחשים על אש נמוכה עד שהג'לטין נמס. שמים בקערה את מיץ הלימון, חלמוני הביצים, 1/4 כוס סוכר, קליפת הלימון והג'לטין המומס. מבשלים תוך בחישה בלתי פוסקת על אש בינונית במשך 5 דקות. מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שמתרככת, ומוסיפים בעדינות את תערובת החלמונים, מיץ הלימון הג'לטין. מערבבים במיקסר במהירות בינונית עד שהכול מתערבב היטב. מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף מוצק. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר. אחרי שהקצף מוכן, מקפלים לתוכו בעדינות את תערובת הגבינות ושופכים על הבצק האפוי בתבנית. מפזרים מעל את שארית פירורי הביסקוויטים ומניחים להתקרר

חומרים:
1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויטים
1 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת
1/2 שקית ג'לטין
1/3 כוס מים קרים
1/3 כוס מיץ לימון
3 חלמונים גדולים
1 כף קליפת לימון מגוררת
200 גרם גבינת מסקרפונה
3 חלבונים

אופן ההכנה:
מערבבים את פירורי הביסקוויטים, 1/4 כוס סוכר וחמאה מותכת.
שומרים חצי כוס מתערובת הפירורים.
את שאר התערובת מסדרים בתחתית תבנית בקוטר 22.5 ס"מ או בכלי הגשה קטנים.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-10 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
מרככים את הג'לטין במעט מים, בוחשים על אש נמוכה עד שהג'לטין נמס.
שמים בקערה את מיץ הלימון, חלמוני הביצים, 1/4 כוס סוכר, קליפת הלימון והג'לטין המומס.
מבשלים תוך בחישה בלתי פוסקת על אש בינונית במשך 5 דקות.
מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שמתרככת, ומוסיפים בעדינות את תערובת החלמונים, מיץ הלימון הג'לטין.
מערבבים במיקסר במהירות בינונית עד שהכול מתערבב היטב.
מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף מוצק.
מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר.
אחרי שהקצף מוכן, מקפלים לתוכו בעדינות את תערובת הגבינות ושופכים על הבצק האפוי בתבנית.
מפזרים מעל את שארית פירורי הביסקוויטים ומניחים להתקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר