כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס

חומרים לבצק:4 ביצים 1 כוס סוכר1 כוס שמן1 כוס מיץ תפוזים1 קילוגרם קמח תופח (או רגיל + שקית אבקת אפיה)שמן לטיגון עמוקמילוי שוקולד צ'ילי, חלבה ולמון גראס:200 גרם שוקולד מריר200 גרם שוקולד חלב30 גרם צ'ילי טרי קצוץ היטבקורט מלחקורט פלפל שחון טחוןצרור שלום של למון גראסטחינה גולמיתמעט סוכראופן ההכנה:הכנת הבצק: מקציפים מעט את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, השמן ומיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח ובוחשים בזהירות – עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק. מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה במשך ½ שעה.הכנת מילוי השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר, שוקולד החלבה והצ'ילי, בתוספת קורט מלח ופלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר. הכנת מילוי חלבה ולמון גראס:מרתיחים בסיר כוס מים ובתוכה צרור שלם של למון גראס טרי. מורידים מהאש, מסננים, ומכניסים למקרר עד שהמים יהיו קרים. מכינים טחינה (מטחינה גולמית) ובמקום מים משתמשים במי הלמון גראס.מוסיפים מעט סוכר (במקום מלח) – עד לקבלת טחינה לימונית סמיכה.הכנת הכיסונים: מרדדים את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ, ובעזרת כוס קורצים מן הבצק עיגולים. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית ומקפלים כלפי פנים לסגירה. מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הכיסונים – עד לקבלת צבע זהוב חום. הגשת המנה: ממלאים את הכיסונים ברוטב השוקולד והטחינה הלימונית. ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095, [email protected] , www.luca.co.il

חומרים לבצק:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 קילוגרם קמח תופח (או רגיל + שקית אבקת אפיה)
שמן לטיגון עמוק

מילוי שוקולד צ'ילי, חלבה ולמון גראס:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם צ'ילי טרי קצוץ היטב
קורט מלח
קורט פלפל שחון טחון
צרור שלום של למון גראס
טחינה גולמית
מעט סוכר

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מקציפים מעט את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, השמן ומיץ התפוזים.
מוסיפים את הקמח ובוחשים בזהירות – עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה במשך ½ שעה.

הכנת מילוי השוקולד:
ממיסים את השוקולד המריר, שוקולד החלבה והצ'ילי, בתוספת קורט מלח ופלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר.

הכנת מילוי חלבה ולמון גראס:
מרתיחים בסיר כוס מים ובתוכה צרור שלם של למון גראס טרי.
מורידים מהאש, מסננים, ומכניסים למקרר עד שהמים יהיו קרים.
מכינים טחינה (מטחינה גולמית) ובמקום מים משתמשים במי הלמון גראס.
מוסיפים מעט סוכר (במקום מלח) – עד לקבלת טחינה לימונית סמיכה.

הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ, ובעזרת כוס קורצים מן הבצק עיגולים.
מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית ומקפלים כלפי פנים לסגירה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הכיסונים – עד לקבלת צבע זהוב חום.

הגשת המנה:
ממלאים את הכיסונים ברוטב השוקולד והטחינה הלימונית.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון, עמק חפר, 09.8949095, [email protected] , www.luca.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר