טראפלס על מקל – כדורי שוקולד עשירים ומתוקים

מצרכים:1 מיכל שמנת מתוקה400 גר' שוקולד מרירקליפת תפוז מגוררת (לא חובה)קורט מלח20 גר' חמאה קרהחומרים לציפוי:מקלות קינמוןקערית עם קקאואופן ההכנה:מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם קורט מלח.כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.מורידים מהאש.מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר. מכניסים למקרר למספר שעות.מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה. חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.נועצים מקל קינמון ומניחים "על הראש".מחזירים למקרר למספר שעות.בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל). מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד. מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.מעבירים למקפיא עד ההגשה. מוציאים כשעה לפני ההגשה.יריד השוקולד יתקיים בקניון לב חדרה בין התאריכים 25-27.1.12 , טל. 04-6322570

מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה
400 גר' שוקולד מריר
קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
קורט מלח
20 גר' חמאה קרה

חומרים לציפוי:
מקלות קינמון
קערית עם קקאו

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם קורט מלח.
כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס.
מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.
מורידים מהאש.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר.
מכניסים למקרר למספר שעות.
מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה.
חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.
נועצים מקל קינמון ומניחים "על הראש".
מחזירים למקרר למספר שעות.

בינתיים מכינים את הציפוי:
ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל).
מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב.
מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד.
מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.
מעבירים למקפיא עד ההגשה.
מוציאים כשעה לפני ההגשה.

יריד השוקולד יתקיים בקניון לב חדרה בין התאריכים 25-27.1.12 , טל. 04-6322570

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר