חומרים:
8 חלבונים
1 כוס סוכר
1 ליטר שמנת מתוקה
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד
1 ק"ג תאנים יבשים
1 כוס תמר מעג'ול פרוס
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מזליפים על תבנית עם נייר פרגמנט ויוצרים תחתיות בקוטר של 8 ס"מ בעובי של 1 ס"מ. מכניסים לתנור חם ויבש בחום של 95 מעלות לשעה וחצי.
כעבור שעה פותחים את דלת התנור למספר דקות ליציאת אדים (מבלי לכבות את התנור) וממשיכים לחצי שעה נוספת, עד שהמרנג יבש.
קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות של אחד וחצי ס"מ, את התאנים חותכים לקוביות של 1 ס"מ.
במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים, התאנים, התמרים, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון.
מבשלים בחום נמוך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת צבע זהוב של התפוחים.
מקציפים את השמנת.
הגשה:
מסדרים בצלחת את המרנג (לאחר שהתקרר).
עליו מניחים קצפת.
מעל הקצפת שמים מעט מתערובת הפירות המבושלת, עליהם שכבה נוספת של מרנג וקצפת.
מכסים בכף נוספת מתערובת התפוחים, התאנים והתמרים.
מתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים