מרנג במילוי קצפת בהרמוניה של תאנים, תמרים ותפוחים מקורמלים

חומרים:8 חלבונים 1 כוס סוכר1 ליטר שמנת מתוקה1 ק"ג תפוחי עץ גרנד1 ק"ג תאנים יבשים1 כוס תמר מעג'ול פרוס1/2 כוס סוכר2 כפות מיץ לימון1/2 כפית קינמון 100 גרם חמאהאופן ההכנה:מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.מזליפים על תבנית עם נייר פרגמנט ויוצרים תחתיות בקוטר של 8 ס"מ בעובי של 1 ס"מ. מכניסים לתנור חם ויבש בחום של 95 מעלות לשעה וחצי.כעבור שעה פותחים את דלת התנור למספר דקות ליציאת אדים (מבלי לכבות את התנור) וממשיכים לחצי שעה נוספת, עד שהמרנג יבש.קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות של אחד וחצי ס"מ, את התאנים חותכים לקוביות של 1 ס"מ. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים, התאנים, התמרים, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון.מבשלים בחום נמוך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת צבע זהוב של התפוחים. מקציפים את השמנת. הגשה:מסדרים בצלחת את המרנג (לאחר שהתקרר).עליו מניחים קצפת.מעל הקצפת שמים מעט מתערובת הפירות המבושלת, עליהם שכבה נוספת של מרנג וקצפת. מכסים בכף נוספת מתערובת התפוחים, התאנים והתמרים. מתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

חומרים:
8 חלבונים
1 כוס סוכר
1 ליטר שמנת מתוקה
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד
1 ק"ג תאנים יבשים
1 כוס תמר מעג'ול פרוס
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מזליפים על תבנית עם נייר פרגמנט ויוצרים תחתיות בקוטר של 8 ס"מ בעובי של 1 ס"מ. מכניסים לתנור חם ויבש בחום של 95 מעלות לשעה וחצי.
כעבור שעה פותחים את דלת התנור למספר דקות ליציאת אדים (מבלי לכבות את התנור) וממשיכים לחצי שעה נוספת, עד שהמרנג יבש.
קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות של אחד וחצי ס"מ, את התאנים חותכים לקוביות של 1 ס"מ.
במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים, התאנים, התמרים, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון.
מבשלים בחום נמוך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת צבע זהוב של התפוחים.
מקציפים את השמנת.

הגשה:
מסדרים בצלחת את המרנג (לאחר שהתקרר).
עליו מניחים קצפת.
מעל הקצפת שמים מעט מתערובת הפירות המבושלת, עליהם שכבה נוספת של מרנג וקצפת.
מכסים בכף נוספת מתערובת התפוחים, התאנים והתמרים.

מתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר