תותים בקצפת ויין אדום

רכיבים: חצי קילו תותיםכוס וחצי סוכרכוס יין אדוםמיכל שמנת מתוקה 38%חצי כוס פרורי עוגיות 1 מקל וניל2 כפות חומץאופן ההכנה:חותכים את התותים לרבעים.מפזרים חצי כוס סוכר ואת החומץ על התותים, ומשהים כשעה בקערה.מביאים את היין וחצי כוס סוכר לסף רתיחה- בוחשים היטב להמסת כל הסוכר.מצמצמים לכדי רבע הכמות, עד ליצירת סירופ יין סמיך, ומצננים.מגרדים את מקל הווניל וחצי כוס סוכר אל תוך השמנת ומקציפים לקצפת יציבה.מוסיפים מחצית מכמות סירופ היין המקורר אל תוך הקצפת ובוחשים היטב.מסדרים בכוס שתי שכבות לסרוגין של קצפת היין והתותים.מעטרים מלמעלה בסירופ היין הנותר ובפרורי העוגיות, ומגישים.

רכיבים:
חצי קילו תותים
כוס וחצי סוכר
כוס יין אדום
מיכל שמנת מתוקה 38%
חצי כוס פרורי עוגיות
1 מקל וניל
2 כפות חומץ

אופן ההכנה:
חותכים את התותים לרבעים.
מפזרים חצי כוס סוכר ואת החומץ על התותים, ומשהים כשעה בקערה.
מביאים את היין וחצי כוס סוכר לסף רתיחה- בוחשים היטב להמסת כל הסוכר.
מצמצמים לכדי רבע הכמות, עד ליצירת סירופ יין סמיך, ומצננים.
מגרדים את מקל הווניל וחצי כוס סוכר אל תוך השמנת ומקציפים לקצפת יציבה.
מוסיפים מחצית מכמות סירופ היין המקורר אל תוך הקצפת ובוחשים היטב.
מסדרים בכוס שתי שכבות לסרוגין של קצפת היין והתותים.
מעטרים מלמעלה בסירופ היין הנותר ובפרורי העוגיות, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר