ריזוטו פירות יער אדומים

כמות: 8-10 סועדיםזמן הכנה: 30 דקותמצרכים:50 גרם חמאה200 גרם אורז עגול לריזוטו100 מ"ל יין לבן50 גר' סוכר500 מ"ל חלב100 גר' תותים טריים100 גר' אוכמניות טריות100 גר' פטל אדום טריתמצית וניל או גרגירים ממקל ומיל אחד-לתיבול (אפשרי)אופן ההכנה:בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את האורז ומבשלים עד להזהבה קלה. מערבבים עם כף עץ, על האש.מוסיפים בזהירות לריזוטו את הסוכר ואת היין הלבן ומערבבים.לאחר התאדות מוסיפים את החלב.מבשלים בסיר פתוח ולא סוגרים את הסיר.יש לערבב מפעם לפעם בעזרת כף העץ, כדי למנוע התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה.המטרה להוסיף נפח לריזוטו תוך הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה.לאחר כ-20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע (לדרגת אל דנטה) לרכות הרצויה.רק אז מוסיפים את הפירות האדומים, ומערבבים היטב (אפשר להוסיף את תמצית הוניל). ממשיכים לבשל מספר דקות עד לריכוך הסופי. בודקים טעם ומשפרים במידת הצורך.מגישים כקינוח חם לצלחות אישיות.תוספת קישוט אפשרית: כף של קרם פרש לכל צלחת סועד.מונייר פוד דיזייןצילום דניאל לילה

כמות: 8-10 סועדים
זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים:
50 גרם חמאה
200 גרם אורז עגול לריזוטו
100 מ"ל יין לבן
50 גר' סוכר
500 מ"ל חלב
100 גר' תותים טריים
100 גר' אוכמניות טריות
100 גר' פטל אדום טרי
תמצית וניל או גרגירים ממקל ומיל אחד-לתיבול (אפשרי)

אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מוסיפים את האורז ומבשלים עד להזהבה קלה.
מערבבים עם כף עץ, על האש.
מוסיפים בזהירות לריזוטו את הסוכר ואת היין הלבן ומערבבים.
לאחר התאדות מוסיפים את החלב.
מבשלים בסיר פתוח ולא סוגרים את הסיר.
יש לערבב מפעם לפעם בעזרת כף העץ, כדי למנוע התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה.
המטרה להוסיף נפח לריזוטו תוך הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה.
לאחר כ-20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע (לדרגת אל דנטה) לרכות הרצויה.
רק אז מוסיפים את הפירות האדומים, ומערבבים היטב (אפשר להוסיף את תמצית הוניל).
ממשיכים לבשל מספר דקות עד לריכוך הסופי.
בודקים טעם ומשפרים במידת הצורך.
מגישים כקינוח חם לצלחות אישיות.

תוספת קישוט אפשרית:
כף של קרם פרש לכל צלחת סועד.

מונייר פוד דיזיין

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר