גלידה מנגו עשירה בסיבים תזונתיים

גלידת שמנת אמיתית בחמש דקות עבודה. השימוש באבקת סיבים תזונתיים בנפייבר לא רק מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים, אלא גם שומר על רכותה ומעכב היווצרות גבישי קרח. אין צורך במכונת גלידה – מספיק להוסיף 3-2 כפות סיבים תזונתיים בנפייבר (ללא טעם, צבע וריח) לתערובת, כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.מצרכים ל־6-4 מנות:מנגו מאיה קטן – בשל אך עדיין מוצק½ כוס חלב משומר ממותק (מקופסת שימורים)4 כפות משקה מנגו מרוכז קפוא2 כפות סיבים תזונתיים "בנפייבר" 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומןאופן ההכנה:מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10×20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק. קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים. פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת. קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.מודדים את החלב המשומר ואת תרכיז המנגו לקערת הקצפה בינונית.מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.מוסיפים כוס קוביות מנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.הגשה:מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי. מסירים את הניילון ופורסים למנות. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד. הערה:אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) – מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות, ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.צילום יהודה סלומון

גלידת שמנת אמיתית בחמש דקות עבודה. השימוש באבקת סיבים תזונתיים בנפייבר לא רק מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים, אלא גם שומר על רכותה ומעכב היווצרות גבישי קרח. אין צורך במכונת גלידה – מספיק להוסיף 3-2 כפות סיבים תזונתיים בנפייבר (ללא טעם, צבע וריח) לתערובת, כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.

מצרכים ל־6-4 מנות:
מנגו מאיה קטן – בשל אך עדיין מוצק
½ כוס חלב משומר ממותק (מקופסת שימורים)
4 כפות משקה מנגו מרוכז קפוא
2 כפות סיבים תזונתיים "בנפייבר"
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן

אופן ההכנה:
מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10×20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק.
קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים.
פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת.
קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
מודדים את החלב המשומר ואת תרכיז המנגו לקערת הקצפה בינונית.
מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
מוסיפים כוס קוביות מנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.
מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה.
מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.

הגשה:
מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי.
מסירים את הניילון ופורסים למנות.
מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.

הערה:
אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) – מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות, ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.

צילום יהודה סלומון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר