לביבות תפוחי עץ וקינמון

מתכון לכ-30 לביבות.לביבות מתוקות מאוד ארומטיות בקינמו. השף שמו אוהב להוסיף להן מייפל, ובעודן חמות להגישן לצד שתייה קלה.חומרים:2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית קלופים (מגוררים על פומפיה)1כוס סוכר דמררה – 100 גר'11/2 כוס קמח תופח – 210 גר'1 גביע שמנת חמוצה – 150 גר'2 ביצים בגודל XL 1 כפית תמצית וניל1/4 כפית קינמון1/4 פול/אגוז טונקה מגורר2 כפות צימוקים לבניםלטיגון:מעט שמןלהגשה:סירופ מייפל/דבש/קרם פרשאופן ההכנה:מערבבים את הסוכר דמררה וביצים.מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, קינמון, וטונקה מגורר.מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים – עד אחידות.יוצרים לביבות ישירות למחבת עם "כף אוכל".מטגנים כ- 3-4 דקות מכל צד במחבת עם מעט שמן.מספיגים בצלחת עם נייר סופג.מגישים עם מייפל לצד כוס לימונדה רעננה.גיוון:ניתן לשלב קוביות גינג'ר מיובשות במקום הצימוקים (חשוב לחתוך לקוביות מאוד קטנות –  כמו לסלט ערבי).ניתן לשלב מעט אגוזי מלך קצוצים דק (1/4 כוס)- נותן עוד קרנצ'יות פנימית.טיפ:ניתן להגיש לצד קרם פרש או קצפת קרה.צילום דן לב, סטיילינג דלית רוסו

מתכון לכ-30 לביבות.
לביבות מתוקות מאוד ארומטיות בקינמו. השף שמו אוהב להוסיף להן מייפל, ובעודן חמות להגישן לצד שתייה קלה.

חומרים:
2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית קלופים (מגוררים על פומפיה)
1כוס סוכר דמררה – 100 גר'
11/2 כוס קמח תופח – 210 גר'
1 גביע שמנת חמוצה – 150 גר'
2 ביצים בגודל XL
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
1/4 פול/אגוז טונקה מגורר
2 כפות צימוקים לבנים

לטיגון:
מעט שמן

להגשה:
סירופ מייפל/דבש/קרם פרש

אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר דמררה וביצים.
מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, קינמון, וטונקה מגורר.
מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים – עד אחידות.
יוצרים לביבות ישירות למחבת עם "כף אוכל".
מטגנים כ- 3-4 דקות מכל צד במחבת עם מעט שמן.
מספיגים בצלחת עם נייר סופג.
מגישים עם מייפל לצד כוס לימונדה רעננה.

גיוון:
ניתן לשלב קוביות גינג'ר מיובשות במקום הצימוקים (חשוב לחתוך לקוביות מאוד קטנות –  כמו לסלט ערבי).
ניתן לשלב מעט אגוזי מלך קצוצים דק (1/4 כוס)- נותן עוד קרנצ'יות פנימית.

טיפ:
ניתן להגיש לצד קרם פרש או קצפת קרה.

צילום דן לב, סטיילינג דלית רוסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר