פירמידות אפרסק מקורמל וקרם שקדים

חומרים עבור 12 יחידות:12 דפי סיגר3 אפרסקים בשליםחצי כוס סוכר2 כפות חמאה2 כפות שמנת מתוקה 38%לקרם שקדים:100 גר' שקדים טחונים100 גר' חמאה רכה100 גר' אבקת סוכר2 ביצים3 כפות גבינת מסקרפונהכף רום (אופציה)אופן ההכנה:קרם שקדים:בקערת מיקסר לשים את השקדים, חמאה ואבקת סוכר.בעזרת וו הגיטרה לערבב לתערובת אחידה.להוסיף ביצים, גבינה ורום (למי שמשתמש).להקציף למשך כשלוש דקות במהירות גבוהה לתערובת מעט תפוחה. לקרר.הכנת המנה:לחתוך את האפרסקים לרבעים.במחבת טפלון לשים את הסוכר עם כף מים ולבשל לקרמל זהוב על אש נמוכה.להוסיף את רבעי האפרסק והחמאה ולהמשיך לבשל כ- 3 דקות.להוסיף את השמנת ולבשל עוד דקה. לקרר.לחתוך את האפרסקים לקוביות.לחתוך את בצק הסיגרים למשולש שווה שוקיים, ולשים במרכזו כף קרם שקדים.לשים מעל כמה קוביות אפרסקים מקורמלים.אפייה:למרוח מעט חמאה מומסת על קצוות המשולש ולהדביק את הדפנות לצורת פירמידה.לשים על מגש ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד אשר הפירמידות זהובות.להגיש מיד.צילום שירן כרמל

חומרים עבור 12 יחידות:
12 דפי סיגר
3 אפרסקים בשלים
חצי כוס סוכר
2 כפות חמאה
2 כפות שמנת מתוקה 38%

לקרם שקדים:
100 גר' שקדים טחונים
100 גר' חמאה רכה
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים
3 כפות גבינת מסקרפונה
כף רום (אופציה)

אופן ההכנה:
קרם שקדים:
בקערת מיקסר לשים את השקדים, חמאה ואבקת סוכר.
בעזרת וו הגיטרה לערבב לתערובת אחידה.
להוסיף ביצים, גבינה ורום (למי שמשתמש).
להקציף למשך כשלוש דקות במהירות גבוהה לתערובת מעט תפוחה. לקרר.

הכנת המנה:
לחתוך את האפרסקים לרבעים.
במחבת טפלון לשים את הסוכר עם כף מים ולבשל לקרמל זהוב על אש נמוכה.
להוסיף את רבעי האפרסק והחמאה ולהמשיך לבשל כ- 3 דקות.
להוסיף את השמנת ולבשל עוד דקה. לקרר.
לחתוך את האפרסקים לקוביות.
לחתוך את בצק הסיגרים למשולש שווה שוקיים, ולשים במרכזו כף קרם שקדים.
לשים מעל כמה קוביות אפרסקים מקורמלים.

אפייה:
למרוח מעט חמאה מומסת על קצוות המשולש ולהדביק את הדפנות לצורת פירמידה.
לשים על מגש ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד אשר הפירמידות זהובות.
להגיש מיד.

צילום שירן כרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר