קרם פטיסייר

חומרים:½ ליטר חלב150 גר' סוכר6 חלמונים (120 גר')60 גר' קורנפלורכפית וניל(שמנת מתוקה לפי הצורך)אופן ההכנה:מרתיחים את החלב עם חצי מהסוכר והווניל.מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והחצי השני של הסוכר.עושים השוואת טמפרטורה** ומחזירים לאש. מבשלים ומערבבים כל הזמן עד שהקרם נהיה חלק ומבריק עד לרתיחה, ומיד מורידים מהאש וממשיכים לערבב כדי שהקרם לא ישרף מהסיר החם. מעבירים לקערה מרופדת בניילון נצמד ועוטפים את הקרם עם הניילון. מוציאים מהקערה ומקררים לגמרי.מקציפים את השמנת ומקציפים את הקרם לחוד, כדי לרכך אותו.עושים השוואת מרקמים, כלומר מערבבים לאט לאט את השמנת בתוך הקרם. כדאי לעשות את זה עם לקקן בקיפולים, כדי לא לשבור את הקצפת.הערות:לקרם שניט משתמשים ב-2 שמנת.למילוי פחזניות בשמנת אחת.למילוי עוגות שמרים אין צורך בשמנת כלל.** השוואת טמפרטורה: מעבירים לאט, לאט חלק מהחלב החם אל התערובת של החלמונים, כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור, ומחזירים לסיר.רינה שביט, בריאנה, 054-2025269

חומרים:
½ ליטר חלב
150 גר' סוכר
6 חלמונים (120 גר')
60 גר' קורנפלור
כפית וניל
(שמנת מתוקה לפי הצורך)

אופן ההכנה:
מרתיחים את החלב עם חצי מהסוכר והווניל.
מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והחצי השני של הסוכר.
עושים השוואת טמפרטורה** ומחזירים לאש.
מבשלים ומערבבים כל הזמן עד שהקרם נהיה חלק ומבריק עד לרתיחה, ומיד מורידים מהאש וממשיכים לערבב כדי שהקרם לא ישרף מהסיר החם. 
מעבירים לקערה מרופדת בניילון נצמד ועוטפים את הקרם עם הניילון.
מוציאים מהקערה ומקררים לגמרי.
מקציפים את השמנת ומקציפים את הקרם לחוד, כדי לרכך אותו.
עושים השוואת מרקמים, כלומר מערבבים לאט לאט את השמנת בתוך הקרם.
כדאי לעשות את זה עם לקקן בקיפולים, כדי לא לשבור את הקצפת.

הערות:
לקרם שניט משתמשים ב-2 שמנת.
למילוי פחזניות בשמנת אחת.
למילוי עוגות שמרים אין צורך בשמנת כלל.

** השוואת טמפרטורה: מעבירים לאט, לאט חלק מהחלב החם אל התערובת של החלמונים, כדי שלא ייווצרו גושים מהקורנפלור, ומחזירים לסיר.

רינה שביט, בריאנה, 054-2025269

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר