פאי רועים

מרכיבים (4 – 6 מנות): 500 גרם תפוחי אדמה 500 גרם קבב יווני "עמוס אסלי" 2 גזרים, קצוצים דק 2 בצלים, קצוצים דק 2 שורש פטרוזיליה, קצוצים דק שום, קצוץ דק 1/2 צרור שמיר 1 כף קמח 5 עגבניות או 500 גרם עגבניות שרי, קצוצות דק 1 כף רסק עגבניות כוס יין לבן 1/4 כוס שמן זיתמלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 צרור פטרוזיליה ענף תימין 2-3 עלי דפנה 4-5 גרגרי פלפל אנגלי 1 כף סוכר (או דבש) לא חובה1/2 כוס פירורי לחםאופן ההכנה:מבשלים תפוחי אדמה מקולפים במים עם מלח. מרסקים למחית, מוסיפים מלח ואת שמן הזית. שומרים בצד.מטגנים בשמן זית בצל, גזר ושורש פטרוזיליה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הקבב המפורר ומטגנים כ-15 דקות. מוסיפים קמח, מערבבים ומבשלים כדקה.לאותו הסיר מוסיפים עגבניות, רסק, שום ואת שאר התבלינים.מוסיפים יין לבן ומבשלים באש נמוכה כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם מרגישים חמיצות מוסיפים סוכר או דבש לפי הטעם.כאשר התערובת אחידה ומקבלת מרקם של רוטב סמיך, מוזגים אותה לתוך תבנית אפייה. יוצקים את מחית תפוחי האדמה מעל הבשר. מוזגים מעל קצת שמן זית. אופים לפחות חצי שעה ב-170 מעלות.

מרכיבים (4 – 6 מנות):
500 גרם תפוחי אדמה
500 גרם קבב יווני "עמוס אסלי"
2 גזרים, קצוצים דק
2 בצלים, קצוצים דק
2 שורש פטרוזיליה, קצוצים דק
שום, קצוץ דק
1/2 צרור שמיר
1 כף קמח
5 עגבניות או 500 גרם עגבניות שרי, קצוצות דק
1 כף רסק עגבניות
כוס יין לבן
1/4 כוס שמן זית
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 צרור פטרוזיליה
ענף תימין
2-3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
1 כף סוכר (או דבש) לא חובה
1/2 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:
מבשלים תפוחי אדמה מקולפים במים עם מלח.
מרסקים למחית, מוסיפים מלח ואת שמן הזית.
שומרים בצד.
מטגנים בשמן זית בצל, גזר ושורש פטרוזיליה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הקבב המפורר ומטגנים כ-15 דקות.
מוסיפים קמח, מערבבים ומבשלים כדקה.
לאותו הסיר מוסיפים עגבניות, רסק, שום ואת שאר התבלינים.
מוסיפים יין לבן ומבשלים באש נמוכה כ-10 דקות.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם מרגישים חמיצות מוסיפים סוכר או דבש לפי הטעם.
כאשר התערובת אחידה ומקבלת מרקם של רוטב סמיך, מוזגים אותה לתוך תבנית אפייה.
יוצקים את מחית תפוחי האדמה מעל הבשר.
מוזגים מעל קצת שמן זית.
אופים לפחות חצי שעה ב-170 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר