מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן, עגבניות קונפי וקוביות חציל

מתכון לכ-20-25 יחידות בתבנית מאפינס קטנים מרכיבים:לבצק:100 גרם חמאה 3/4 כוס קמח (125 גרם) 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם)1 כפית מלח1חלמון2 כפות מיםלמילוי:2 חבילות פילה טונה מעושן סטאריקסט, מפורר ומסונן1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות250 גרם עגבניות שרי7 כפות שמן זית1 ענף טימין מלח ופלפלתבנית מאפינס/שקעים קטניםאופן ההכנה:שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור 4 ימים במקרר).על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.5 ס”מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב. מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל 4 על 4 ס”מ. מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק. מצננים 10 דקות במקפיא. אופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.הכנת המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית, ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לשניים. מערבבים עם שמן הזית שנותר. מפזרים מעל עלי טימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.הרכבת המנה: בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה. ממלאים את הטארטלטים ומגישים מיד.   סטארקיסט טונה

מתכון לכ-20-25 יחידות בתבנית מאפינס קטנים

מרכיבים:
לבצק:

100 גרם חמאה
3/4 כוס קמח (125 גרם)
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם)
1 כפית מלח
1חלמון
2 כפות מים

למילוי:
2 חבילות פילה טונה מעושן סטאריקסט, מפורר ומסונן
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
250 גרם עגבניות שרי
7 כפות שמן זית
1 ענף טימין
מלח ופלפל
תבנית מאפינס/שקעים קטנים

אופן ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק.

מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור 4 ימים במקרר).
על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.5 ס”מ.

קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב.

מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל 4 על 4 ס”מ.

מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק.

מצננים 10 דקות במקפיא.

אופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.

הכנת המילוי:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית, ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה.

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

חוצים את עגבניות השרי לשניים.

מערבבים עם שמן הזית שנותר.

מפזרים מעל עלי טימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט.

מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.

הרכבת המנה:

בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה.

ממלאים את הטארטלטים ומגישים מיד.

 

סטארקיסט טונה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר