מרכיבים:
- 3 כרישות גדולות (החלק הלבן בלבד), וחתוכות לפרוסות ומבושלות
- 5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
- בצל מקולף וקצוץ
- 3 כפות שמן
- 3 כפות קמח תופח או פירורי לחם (לפסח ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה)
- 4 ביצים
- מלח ופלפל
- שומשום או תערובת זרעים
אופן ההכנה:
- מבשלים במי מלח את הכרישות (החלק הלבן בלבד) הפרוסות לחצי ס"מ כל אחת יחד עם 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות עד שיתרככו.
- לאחר הריכוך יש לסנן ולסחוט את הכרישה ותפוחי האדמה מהמים, ולמעוך במזלג.
- לטגן את הבצל הפרוס לפרוסות דקות ב- 3 כפות שמן עד שיזהיב.
- להוסיף את הבצל המטוגן לקערה בה נמצאות פרוסות הכרישה ומחית תפוחי האדמה.
- להוסיף כפית מלח אחת, פלפל שחור, 3 כפות קמח ו- 4 ביצים.
- לבחוש הכל לתערובת אחידה.
- לפני האפייה ניתן לבזוק על הפשטידה שומשום או תערובת זרעים.
- להכניס לתבנית פיירקס משומנת לתנור ב-180 מעלות עד שישחים.
- לאחר הקירור ניתן לפרוס את הפשטידה לריבועים יפים.
- לחמם טרם ההגשה.
- במידה וחותכים את הפשטידה חמה, היא לא נחתכת בצורה יפה (מומלץ אפילו לאחר קירור במקרר).
מתוך הספר "געהאקטע לעבער מתכונים מובחרים מהמטבח היהודי האשכנזי"
מאת פנינה מילוא בהוצאת מדיה 10 הוצאה לאור
חלק מהכנסות הספר יתרמו לעמותת בית הגלגלים המעניקה מגוון שירותים לילדים ובוגרים עם נכויות פיזיות
לרכישה: 09-9557999