לביבות קוואקר אפונה פטה ונענע

חומרים ל- 15 לביבות:2 כוסות אפונה עדינה מופשרת2 ביצים⅓ כוס בצל ירוק קצוץ2 כפות עלי נענע קצוצים1 כפית גרידת לימון100 גר' גבינת פטה מפוררת¾ כוס קוואקרמלח/פלפל שחורשמן לטיגון   למטבל:1 גביע יוגורט יווני דנונהכפית גירדת לימון1 כף נענע קצוצה1 כף שמן זיתמלח, פלפל שחוראופן ההכנה:בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את האפונה – חשוב לא לטחון למחית אחידה אלא להשאיר את התערובת מעט גסה.בקערה נפרדת מערבבים את הבצל הירוק, נענע, גרידת לימון, ביצים ופטה. מוסיפים את האפונה ואת הקוואקר. מתבלים במלח ופלפל שחור.מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן. בעזרת שתי כפות מניחים כף גדושה של התערובת בשמן החם. ממשיכים כך עד שהמחבת מלאה. מטגנים כל צד כ 3-4 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. הופכים ומטגנים שוב כ- 3 דקות.מגישים חם עם מטבל יוגורט יווני.צילום: סטודיו שטראוס / מתכוניישן

חומרים ל- 15 לביבות:
2 כוסות אפונה עדינה מופשרת
2 ביצים
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפות עלי נענע קצוצים
1 כפית גרידת לימון
100 גר' גבינת פטה מפוררת
¾ כוס קוואקר
מלח/פלפל שחור
שמן לטיגון

 

למטבל:
1 גביע יוגורט יווני דנונה
כפית גירדת לימון
1 כף נענע קצוצה
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את האפונה – חשוב לא לטחון למחית אחידה אלא להשאיר את התערובת מעט גסה.
בקערה נפרדת מערבבים את הבצל הירוק, נענע, גרידת לימון, ביצים ופטה. מוסיפים את האפונה ואת הקוואקר.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן.
בעזרת שתי כפות מניחים כף גדושה של התערובת בשמן החם.
ממשיכים כך עד שהמחבת מלאה.
מטגנים כל צד כ 3-4 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. הופכים ומטגנים שוב כ- 3 דקות.
מגישים חם עם מטבל יוגורט יווני.

צילום: סטודיו שטראוס / מתכוניישן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר