פשטידת תרד וגבינות בשכבות

לבצק100 גרם חמאה, חתוכה לקבויות1 ביצה½ כוס שמנת חמוצה2 כוסות קמח תופחלמלית3 בצלים גדולים50 גרם חמאה800 גרם תרד טרי או מנגולד טרימלח ופלפל150 גרם גבונה מלוחה (בלוגרית/ צאן), מרוסקת1 ביצהלציפוי2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה100 גרם גבינת קשקבל, מרוסקתאופן ההכנה1. מערבבים את חומרי הבצק במערבל מזון ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ.2. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.3. טורפים ביצים, שמנת וגבינת קשקבל ויוצקים על המלית.4. אופים ב- 190 מעלות צלזיוס במשך שעה. מצננים מעט לפני ההגשה.

לבצק
100 גרם חמאה, חתוכה לקבויות
1 ביצה
½ כוס שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח

למלית
3 בצלים גדולים
50 גרם חמאה
800 גרם תרד טרי או מנגולד טרי
מלח ופלפל
150 גרם גבונה מלוחה (בלוגרית/ צאן), מרוסקת
1 ביצה

לציפוי
2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם גבינת קשקבל, מרוסקת

אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק במערבל מזון ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ.

2. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.

3. טורפים ביצים, שמנת וגבינת קשקבל ויוצקים על המלית.

4. אופים ב- 190 מעלות צלזיוס במשך שעה. מצננים מעט לפני ההגשה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר