פשטידת ברוקולי וגבינה

חומרים לשש מנותשקית ברוקולי קפוא (900 גרם) 1 קופסת גבינה לבנה חצי אחוז שומן1 ביצה שלמה75 גרם גבינה מלוחה מגורדת חצי אחוז שומן (1/3 קופסה)1 גביע יוגורט 0 אחוז שומן (150 מ"ל) 3 כפות קמח מצה או פירורי-לחם1 בצל גדול קצוץ, 5-3 שיני שום כתושות1 כפית חרדל, 1 כפית פלפל שחור1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוףתבנית פיירקס בינונית מלבנית. להגשהכף אבקת גבינת פרמזןאופן ההכנהשמים בתוך מסננת גדולה את הברוקולי הקפוא מעל סיר ויוצקים מעליו מים רותחים כך שהברוקולי יפשיר ויתרכך, קוצצים ומכניסים לתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים לתוך תבנית פיירקס, מפזרים מלמעלה את אבקת גבינת הפרמזן ואופים בחום בינוני-גבוה כשעה. הפשטידה צריכה לצאת שחומה ויבשה מנוזלים. מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור לעוד 10 דקות. הערותניתן להחליף את הברוקולי בירק אחר כמו כרובית, פטריות וכו'.אפשר להשתמש במבחר גבינות רזות שנשארו במקרר, רק צריך לשים לב לכמויות.

חומרים לשש מנות
שקית ברוקולי קפוא (900 גרם)
1 קופסת גבינה לבנה חצי אחוז שומן
1 ביצה שלמה
75 גרם גבינה מלוחה מגורדת חצי אחוז שומן (1/3 קופסה)
1 גביע יוגורט 0 אחוז שומן (150 מ"ל)
3 כפות קמח מצה או פירורי-לחם
1 בצל גדול קצוץ, 5-3 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל, 1 כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף

תבנית פיירקס בינונית מלבנית.

להגשה
כף אבקת גבינת פרמזן

אופן ההכנה
שמים בתוך מסננת גדולה את הברוקולי הקפוא מעל סיר ויוצקים מעליו מים רותחים כך שהברוקולי יפשיר ויתרכך, קוצצים ומכניסים לתוך קערה גדולה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים לתוך תבנית פיירקס, מפזרים מלמעלה את אבקת גבינת הפרמזן ואופים בחום בינוני-גבוה כשעה.

הפשטידה צריכה לצאת שחומה ויבשה מנוזלים.

מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור לעוד 10 דקות.

הערות
ניתן להחליף את הברוקולי בירק אחר כמו כרובית, פטריות וכו'.

אפשר להשתמש במבחר גבינות רזות שנשארו במקרר, רק צריך לשים לב לכמויות.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר