סופלה תפו"א וגבינה

מתכון ל- 5 אנשיםזמן הכנה: כשעה ורבעחומרים:5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים100 גר' גבינת טוב טעם1/2 בצל סגול קצוץ3 כפות כרישה חתוכה גס2 שיני שום קצוצות2 כפות שמנת חמוצה טרה100 גר' גבינת כתר מגורדת3 ביצים מופרדות1 כף קמח תופחמלח, פלפל לבן, אגוז מוסקטמעט חמאה לשימון התבניות האישיותאופן ההכנה:1. מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.4. מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם ומייד.המלצת השף:· ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות· מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה· להגיש בליווי סלט עשבי תבלין לימוני· לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה

מתכון ל- 5 אנשים
זמן הכנה: כשעה ורבע

חומרים:
5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים
100 גר' גבינת טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמנת חמוצה טרה
100 גר' גבינת כתר מגורדת
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות


אופן ההכנה:
1. מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
3. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
4. מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם ומייד.


המלצת השף:
· ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות
· מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה
· להגיש בליווי סלט עשבי תבלין לימוני
· לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר