לביבות בטטה מעושנות עם שיני שום אפויים

את הטעם המעושן במתכון זה מנהיג חזה האווז המעושן.למי שלא חסיד של טעם מעושן עז, ממליץ להפחית את כמות האווז.חומרים:150 גר' אווז מעושר או פסטרמה הודו ברבקיובטטות מקולפות ומגוררות בפומפייה דקה2 ביציםחצי כפית קארירבע כפית פלפל אנגלי3-4 כפות פירורי לחם1 כף קמחמעט מלח ומעט פלפל שחורשמן קנולה/ שמן מיקס של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגוןאופן ההכנה:לסחוט את הבטטות היטב.לערבב היטב את כל החומרים, עד שהמסה תהיה אחידה.ליצור לביבות שטוחות, לטגן משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש.תערובת הלביבות צריכה להיות בצקית משהו, אם היא דלילה מדי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם, בוחשים וממתינים כמה דקות עד שהם יספגו את הנוזלים המיותרים.שיני שום אפויות:חומרים:25 שיני שום קלופות1 כף חומץ בלסמי1 כפית סויהכפית סוכר חוםמעט מלחחצי כוס שמן זית כתית מעולה של עץ הזית בריאות מהטבעמספר טיפות טבסקומעט טימין טריאופן ההכנה:בכלי חסין אש קטן נערבב את כל החומרים חוץ מהסוכר.נפזר את הסוכר מעליהם ונכניס לתנור בחום של כ- 150 מעלות לכ- 20 עד 30 דקות עד שהשיניים ירככו.אופן ההגשה:נניח את לביבת הבטטה על סלט ירוקים ועליה 3-4 שיני שום וניצוק מסביב מאט משמן השום.לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המועשרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"

את הטעם המעושן במתכון זה מנהיג חזה האווז המעושן.
למי שלא חסיד של טעם מעושן עז, ממליץ להפחית את כמות האווז.

חומרים:
150 גר' אווז מעושר או פסטרמה הודו ברבקיו
בטטות מקולפות ומגוררות בפומפייה דקה
2 ביצים
חצי כפית קארי
רבע כפית פלפל אנגלי
3-4 כפות פירורי לחם
1 כף קמח
מעט מלח ומעט פלפל שחור
שמן קנולה/ שמן מיקס של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגון

אופן ההכנה:
לסחוט את הבטטות היטב.
לערבב היטב את כל החומרים, עד שהמסה תהיה אחידה.
ליצור לביבות שטוחות, לטגן משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש.
תערובת הלביבות צריכה להיות בצקית משהו, אם היא דלילה מדי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם, בוחשים וממתינים כמה דקות עד שהם יספגו את הנוזלים המיותרים.

שיני שום אפויות:
חומרים:
25 שיני שום קלופות
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית סויה
כפית סוכר חום
מעט מלח
חצי כוס שמן זית כתית מעולה של עץ הזית בריאות מהטבע
מספר טיפות טבסקו
מעט טימין טרי

אופן ההכנה:
בכלי חסין אש קטן נערבב את כל החומרים חוץ מהסוכר.
נפזר את הסוכר מעליהם ונכניס לתנור בחום של כ- 150 מעלות לכ- 20 עד 30 דקות עד שהשיניים ירככו.

אופן ההגשה:
נניח את לביבת הבטטה על סלט ירוקים ועליה 3-4 שיני שום וניצוק מסביב מאט משמן השום.


לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המועשרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר