את הלביבה הזאת הכנתי לראשונה למסיבת יום הולדת של אחד מילדי. הם כמובן העדיפו להגיש לידה קטשופ, אנחנו פשוט נחליף את הקטשופ במשהו מרענן יותר.
חומרים:
1 קופסה תירס משומר, מסונן ממים ומיובש במסננת
150 גרם קבנוס קצוצים דק
שליש כוס בצל ירוק קצוץ דק
מאט שמיר טרי קצוץ
מלח ופלפל
שני ביצים
2 כפות פירורי לחם
1 כף קמח
שמן קנולה/ שמן מיקס של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היטב עד שמגיעים למסה אחידה.
לטגן בשמן, להניח על נייר סופג ולהגיש על סלסה טרייה.
סלסה טריה:
5 עגבניות חלוטות במים וקלופות קצוצות דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק אף הוא
1 פלפלון חריף קצוץ דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה של עץ הזית
1 כף מיץ לימון
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק מאד
מעט מלח
לערבב, להמתין מספר דקות ולהגיש.
לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המעושרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"