פשטידת תרד

בצק350 גרם קמח תופח רבע כפית מלח1 ביצה120 מ"ל שמנת מתוקה3 כפות שמן זית150 ג' חמאת אלווירמילוי600 ג' עלי תרד חלוטים1 בצל סגול חתוך דק1 שן שום קצוצה דק2 כפות רוטב שום שמיר1 כף שמן זית2 חלמונים2 כפות גבינת פרמזן מגוררת250 ג' גבינת פטה מפוררת.הכנה1. קמח, מלח, ביצה, שמן זית וחמאה- מערבבים במיקסר (עם גיטרה) עד להיווצרות פירורים. 2. מוסיפים את השמנת המתוקה עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים. משהים במקרר למשך 30 דקות.3. מרדדים את עלי התרד, בצל, שום, שמן זית, חלמונים, פרמזן, גבינת הפטה ורוטב שום שמיר (לדאוג שהתערובת יבשה).4. מניחים את התערובת על הבצק ב-3/4 רוחב ומגלגלים את הבצק.[5. מורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים מעל פתיתי גבינות- פרמזן, גאודה, עמק ושבבי פטרוזיליה יבשה.אפיהטמפ' 200 מעלות (תנור חומם מראש) למשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

בצק
350 גרם קמח תופח
רבע כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית
150 ג' חמאת אלוויר

מילוי
600 ג' עלי תרד חלוטים
1 בצל סגול חתוך דק
1 שן שום קצוצה דק
2 כפות רוטב שום שמיר
1 כף שמן זית
2 חלמונים
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
250 ג' גבינת פטה מפוררת.

הכנה
1. קמח, מלח, ביצה, שמן זית וחמאה- מערבבים במיקסר (עם גיטרה) עד להיווצרות פירורים.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים. משהים במקרר למשך 30 דקות.

3. מרדדים את עלי התרד, בצל, שום, שמן זית, חלמונים, פרמזן, גבינת הפטה ורוטב שום שמיר (לדאוג שהתערובת יבשה).

4. מניחים את התערובת על הבצק ב-3/4 רוחב ומגלגלים את הבצק.[

5. מורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים מעל פתיתי גבינות- פרמזן, גאודה, עמק ושבבי פטרוזיליה יבשה.

אפיה
טמפ' 200 מעלות (תנור חומם מראש) למשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר