בצק
350 גרם קמח תופח
רבע כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית
150 ג' חמאת אלוויר
מילוי
600 ג' עלי תרד חלוטים
1 בצל סגול חתוך דק
1 שן שום קצוצה דק
2 כפות רוטב שום שמיר
1 כף שמן זית
2 חלמונים
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
250 ג' גבינת פטה מפוררת.
הכנה
1. קמח, מלח, ביצה, שמן זית וחמאה- מערבבים במיקסר (עם גיטרה) עד להיווצרות פירורים.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים. משהים במקרר למשך 30 דקות.
3. מרדדים את עלי התרד, בצל, שום, שמן זית, חלמונים, פרמזן, גבינת הפטה ורוטב שום שמיר (לדאוג שהתערובת יבשה).
4. מניחים את התערובת על הבצק ב-3/4 רוחב ומגלגלים את הבצק.[
5. מורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים מעל פתיתי גבינות- פרמזן, גאודה, עמק ושבבי פטרוזיליה יבשה.
אפיה
טמפ' 200 מעלות (תנור חומם מראש) למשך כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.