פאי גבינות צאן וירקות קלויים

חומרים ל- 10 מנותבצקחצי ק"ג קמח 200 גרם חמאה רכה 1 גביע שמנת חמוצה 1 ביצה 75 מ"ל מים מילוי הפאי1 חבילה גבינת קממבר איכותית 1 חבילה גבינת עזים איכותית 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת50 גרם גבינת פטה מגורדת 1 חציל1 בטטה בינונית 2 פלפל אדום 1 עגבנייה 4 ביצים4 שיני שום פרוסות שמן זית צרור טימין מפורר 1 קופסא שמנת מתוקה 42% שומן מלח פלפל לבן אגוז מוסקט אופן הכנההבצק 1. מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד המים במיקסר עם מלוש.2. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד הבצק.3. מניחים בצד למשך כ- 20 דקות מחוסה במגבת.4. מרדדים בעזרת מארוך את הבצק לעובי של חצי ס"מ. 5. מניחים את הבצק המרודד בתוך תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. 6. גובה התבנית צריך להיות כ- 4-5 ס"מ, אפשר להשתמש בכל כלי עמיד בחום.7. מהדקים את הבצק. המילוי1. פורסים את החציל, העגבנייה והבטטה לפרוסות בעובי של ס"מ. 2. פורסים את הפלפל לאורך בצורה גסה.3. מסדרים בתבנית ומזלפים מעל הירקות שמן זית, מלח, פלפל לבן, את שיני השום ועלי הטימין המפוררים.4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 10 דקות.5. הירקות צריכים להיות חרוכים ולא רכים לגמרי.6. מסדרים בצורה סימטרית בתוך הפאי שכבה של בטטות, מעל שכבה של גבינת קשקבל, מעליה שכבה של חציל, שכבה גבינת עזים, פלפלים, שכבה גבינת פטה, שכבה עגבנייה ושכבה גבינת קממבר.

חומרים ל- 10 מנות

בצק
חצי ק"ג קמח
200 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
75 מ"ל מים

מילוי הפאי
1 חבילה גבינת קממבר איכותית
1 חבילה גבינת עזים איכותית
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם גבינת פטה מגורדת
1 חציל
1 בטטה בינונית
2 פלפל אדום
1 עגבנייה
4 ביצים
4 שיני שום פרוסות
שמן זית
צרור טימין מפורר
1 קופסא שמנת מתוקה 42% שומן
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן הכנה

הבצק
1. מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד המים במיקסר עם מלוש.

2. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד הבצק.

3. מניחים בצד למשך כ- 20 דקות מחוסה במגבת.

4. מרדדים בעזרת מארוך את הבצק לעובי של חצי ס"מ.

5. מניחים את הבצק המרודד בתוך תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

6. גובה התבנית צריך להיות כ- 4-5 ס"מ, אפשר להשתמש בכל כלי עמיד בחום.

7. מהדקים את הבצק.

המילוי
1. פורסים את החציל, העגבנייה והבטטה לפרוסות בעובי של ס"מ.

2. פורסים את הפלפל לאורך בצורה גסה.

3. מסדרים בתבנית ומזלפים מעל הירקות שמן זית, מלח, פלפל לבן, את שיני השום ועלי הטימין המפוררים.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 10 דקות.

5. הירקות צריכים להיות חרוכים ולא רכים לגמרי.

6. מסדרים בצורה סימטרית בתוך הפאי שכבה של בטטות, מעל שכבה של גבינת קשקבל, מעליה שכבה של חציל, שכבה גבינת עזים, פלפלים, שכבה גבינת פטה, שכבה עגבנייה ושכבה גבינת קממבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר