טארט חציל וגבינת פטה

חומרים לבצק:3/4 1 כוסות קמח1 ביצה150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)1/2 כפית מלח4 כפות חלבחומרים למלית:3 חצילים גדולים1 גביע גבינת פטה2 שיני שום קצוצות1 מכל שמנת מתוקה2 כפות קמח2 ביצים2 ענפי רוזמרין קצוציםפלפל שחורמלחתבנית טארט משומנת בקוטר 26 ס"מאופן ההכנה:שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלב וביצה. מעבדים למספר שניות לקבלת כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד, מקררים לשעה. מרדדים את הבצק לעלה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים בעזרת מזלג את הבצק ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. אופן ההכנה למלית:קולים את החצילים על גריל או בתנור עד רכות, קולפים ומניחים את בשר החציל במסננת לצורך ניקוז נוזלים כחצי שעה. מוסיפים לבשר החציל שמנת, ביצים, שום, קמח, עלי רוזמרין ופלפל שחור. מפוררים את הפטה ומערבבים לתוך המלית, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד התייצבות המאפה.

חומרים לבצק:
3/4 1 כוסות קמח
1 ביצה
150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
1/2 כפית מלח
4 כפות חלב

חומרים למלית:
3 חצילים גדולים
1 גביע גבינת פטה
2 שיני שום קצוצות
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות קמח
2 ביצים
2 ענפי רוזמרין קצוצים
פלפל שחור
מלח
תבנית טארט משומנת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלב וביצה. מעבדים למספר שניות לקבלת כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד, מקררים לשעה.
מרדדים את הבצק לעלה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
דוקרים בעזרת מזלג את הבצק ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.
אופן ההכנה למלית:
קולים את החצילים על גריל או בתנור עד רכות, קולפים ומניחים את בשר החציל במסננת לצורך ניקוז נוזלים כחצי שעה.
מוסיפים לבשר החציל שמנת, ביצים, שום, קמח, עלי רוזמרין ופלפל שחור.
מפוררים את הפטה ומערבבים לתוך המלית, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
יוצקים את המלית על הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד התייצבות המאפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר