לביבות תפוחי אדמה בנגיעות עירית

חומרים: 3 תפוחי אדמה גדולים1/2 חבילה עירית2 ביצים כוס קמח תופחמלחפלפל שחור שמן צמחי לטיגון (לא שמן זית!) אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים עד שהם מתרככים למחצה. מוציאים מהסיר ומייבשים. מרסקים במעבד מזון ומוסיפים את העירית, הביצים והקמח תופח, עד לקבלת מרקם אחיד וגמיש. תערובת נוזלית מדי תתפרק בטיגון, ומומלץ להוסיף מעט קמח. מוסיפים מלח לפי הטעם וממתינים כרבע שעה. מחממים שמן במחבת, בעזרת שתי כפות יוצקים את התערובת לתוך השמן הרותח ויוצרים לביבות שטוחות. אחרי 2 דקות הופכים בזהירות לצד השני וממתינים להשחמת הלביבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.מגישים חם – מומלץ עם שמנת חמוצה. ניתן גם לקצוץ מעט עירית לתוך השמנת. לחילופין, מומלץ להגיש עם מטבל מיונז מתובל. מסעדת 'עב בשר,' רח' המחשב 1, אזור תעשיה דרומי פולג, נתניהטל'. 09-8859599

חומרים:
3 תפוחי אדמה גדולים
1/2 חבילה עירית
2 ביצים
כוס קמח תופח
מלח
פלפל שחור
שמן צמחי לטיגון (לא שמן זית!)

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים עד שהם מתרככים למחצה.
מוציאים מהסיר ומייבשים.
מרסקים במעבד מזון ומוסיפים את העירית, הביצים והקמח תופח, עד לקבלת מרקם אחיד וגמיש. תערובת נוזלית מדי תתפרק בטיגון, ומומלץ להוסיף מעט קמח.
מוסיפים מלח לפי הטעם וממתינים כרבע שעה.
מחממים שמן במחבת,
בעזרת שתי כפות יוצקים את התערובת לתוך השמן הרותח ויוצרים לביבות שטוחות.
אחרי 2 דקות הופכים בזהירות לצד השני וממתינים להשחמת הלביבות.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מגישים חם – מומלץ עם שמנת חמוצה. ניתן גם לקצוץ מעט עירית לתוך השמנת. לחילופין, מומלץ להגיש עם מטבל מיונז מתובל.

מסעדת 'עב בשר,' רח' המחשב 1, אזור תעשיה דרומי פולג, נתניה
טל'. 09-8859599

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר