מצבריי פירות

מתכון ל- 12 יחידותמצרכים:5 מצות שבורות לחתיכות קטנות (רצוי לגוון עם שלוש מצות רגילות ושתי מצות ביצים או מצות דבש)1 כוס חלב2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות – תפוחים, בננות, אגסים וכו'2 כפות סוכרחמאה לטיגוןאבקת סוכר4 ביצים טרופות2 גביעים שמנת חמוצהוניל או קינמוןקורט מלחאופן ההכנה:להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג. להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הוניל והפירות.לערבב עד קבלת תערובת אחידה.לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה.חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת.בעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש, לא חובה)לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.

מתכון ל- 12 יחידות

מצרכים:
5 מצות שבורות לחתיכות קטנות (רצוי לגוון עם שלוש מצות רגילות ושתי מצות ביצים או מצות דבש)
1 כוס חלב
2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות – תפוחים, בננות, אגסים וכו'
2 כפות סוכר
חמאה לטיגון
אבקת סוכר
4 ביצים טרופות
2 גביעים שמנת חמוצה
וניל או קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה:
להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג.
להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הוניל והפירות.
לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה.
חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.
לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת.
בעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש, לא חובה)
לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.
להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר