חומרים ל- 20 קציצות:
1 ק"ג כרישה (כולל החלק הירוק) חתוך גס
1 תפוח אדמה שלם
1 שקית אבקת אפייה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
150 גרם קמח מצה
2 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
שמן לטיגון
חומרים לצזיקי:
1 גביע יוגורט
1 גביע שמנת חמוצה
מעט שמיר
1 מלפפון קצוץ דק
מלח
אופן הכנת הקציצות:
בסיר גדול עם הרבה מים, מבשלים את הכרישה ואת תפוח האדמה השלם.
כשתפוח האדמה רך, מוצאים הכל ומעבירים למסננת, למשך מספר שעות.
במעבד מזון טוחנים את הכרישה.
את תפוח האדמה השלם מועכים בנפרד באמצעות מזלג.
מערבבים את שניהם יחד ומוסיפים את שאר החומרים: אבקת האפייה, מלח, פלפל, קמח מצה, קשקבל וביצים.
יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם עד להזהבה.
אופן הכנת הצזיקי:
מערבבים את היוגורט, השמנת החמוצה, שמיר ומלפפון.
מוסיפים מעט מלח.
מגישים את הרוטב לצד הקציצות החמות.