חומרים לבצק פריך:
300 גרם קמח מנופה
200 גרם חמאה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
חומרים למלית:
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
2 בצלים בינונים קצוצים
1 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם גבינת עיזים רכה 5%
50 גרם גבינת כבשים דבל קרם מגורדת
50 גרם גבינת תום עיזים מגודת
אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות – עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה.
אם צריך – מוסיפים עוד כף מים.
מניחים את הבצק במקרר לשעה לפחות.
הכנת המלית:
מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ עד להשחמה קלה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומקפיצים עוד כדקה.
מורידים מהאש ומקררים את הבצל ופטריות לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את הגבינות הביצים השמנת והתבלינים (לבצל ופטריות).
חוזרים לבצק הפריך שבמקרר:
על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות. מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע זהבהב
מוציאים את הבצק מהתנור ויוצקים את המלית על הבצק.
אופים עוד כ- 20 דקות.