חומרים:
תבנית פאי-קיש 24 ס"מ
1 מארז פשטידת גבינה וחצילים של שטראוס הכולל:
1 גבינת סימפוניה טבעי
1 סלט חצילים קלויים של אחלה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 ביצים
כוס קמח
1 מיכל שמנת מתוקה יטבתה
1 חבילת בצק עלים מופשר
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה.
מעבירים לקערה ומוסיפים חצילים קלויים, גבינת סימפוניה, ביצים, פטרוזיליה קצוצה, שמנת מתוקה וכוס קמח.
בתבנית פאי-קיש מניחים את בצק העלים ומהדקים לתבנית היטב.
חותכים שאריות מיותרות ושופכים את מסת הגבינות על הבצק.
אופים כ– 30 דקות בחום של 180 מעלות.
טיפ:
עדיף לאפות בתבנית בעלת תחתית נשלפת על מנת להקל את הוצאת הפשטידה -קיש.
ניתן להשתמש במתכון זה ללא בצק ולאפות בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה.