פשטידת בטטות וגבינות

תבנית קוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני חומרים:4 כפות שמן זית2 בטטות גדולות – מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות1 כרישה – חתוכה לטבעות דקות1 בצל גדול – מקולף, שטוף וקצוץ2 דלעת ערמונים – מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)1 פלפל גמבה – חתוך לקוביות קטנות1 קופסה קוטג' טרה1  שמנת חמוצה של טרה (200 גר')50 גר' חמאת טרה – רכה בטמפרטורת החדר3 ביצים5 כפות קמח תופחמלחטימין טריאופן ההכנה:מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף.מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות.מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה.מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב.מעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות, למשך כ- 45 דקות.המלצת השף:להגיש את הפשטידה בליווי יוגורט טרה וגרידת לימון.ניתן להוסיף לפשטידה גבינה צהובה מגורדת של טרה.לאוהבי השום – ניתן להוסיף לווק כ- 6 שיניים שלמות.

תבנית קוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני

חומרים:
4 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות – מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כרישה – חתוכה לטבעות דקות
1 בצל גדול – מקולף, שטוף וקצוץ
2 דלעת ערמונים – מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
1 פלפל גמבה – חתוך לקוביות קטנות
1 קופסה קוטג' טרה
1  שמנת חמוצה של טרה (200 גר')
50 גר' חמאת טרה – רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
טימין טרי

אופן ההכנה:
מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף.
מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות.
מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה.
מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות, למשך כ- 45 דקות.

המלצת השף:
להגיש את הפשטידה בליווי יוגורט טרה וגרידת לימון.
ניתן להוסיף לפשטידה גבינה צהובה מגורדת של טרה.
לאוהבי השום – ניתן להוסיף לווק כ- 6 שיניים שלמות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר