מתכון לתבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני
חומרים לבסיס:
חבילת פסטה פטוצ'יני מקמח מלא – מבושלת, מסוננת ומשומנת במעט שמן זית
2 ביצים גדולות – טרופות
גביע יוגורט עיזים (150 גרם) של משק צוריאל
250 גרם גבינת תבור של משק צוריאל
10 יח' עגבניות לחות – חתוכות לרצועות
1 גליל גבינת "מה עז" של משק צוריאל
גרידת לימון מלימון אחד
חומרים לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
5 כפות שמן זית
שלוש כפות קמח רגיל מלא
2 כוסות חלב עיזים של משק צוריאל
אגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה גדולה את הפסטה וכל חומרי הבסיס
מחממים סיר קטן עם השמנים (קנולה וזית),
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב,
מוסיפים את חלב העיזים בהדרגה ומערבבים היטב כל זמן הבישול עד שהתערובת מסמיכה.
מתבלים בנדיבות את התערובת בסיר.
מעבירים את התערובת לקערה עם הפסטה ויתר החומרים.
מערבבים היטב,
מעבירים את התערובת הסופית לתבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות, או עד הזהבה עמוקה.
המלצת השף:
להוסיף זיתים ירוקים ללא חרצנים לפשטידה.
ניתן לגרד גבינת חלומי כבשים של משק צוריאל על הפשטידה כרבע שעה לפני תום האפייה.