פשטידת תפוחי אדמה ובטטות

מנה צבעונית, המשלבת כתומים לחימום התפריט. אפשר להשתמש בבטטות בלבד ללא תפוחי האדמה. נפלא לאירוח וגם לבני הבית

מנה צבעונית, המשלבת כתומים לחימום התפריט. אפשר להשתמש בבטטות בלבד ללא תפוחי האדמה. נפלא לאירוח וגם לבני הבית.
12 מנות 80 קלוריות למנה. בהכנה משמינה בתוספת שמנת וגבינה צהובה יתווספו לכל מנה 75 קלוריות.

חומרים:
4 תפו"א בינוניים
2 בטטות בינוניות
3 בצלים
4 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור טחון טרי
3 עגבניות
3 – 4 ענפי רוזמרין (רצוי טרי)

אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצלים.
פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ, בסכין חדה או בעזרת להב פריסה במעבד מזון.
בקערה גדולה מערבבים תפוחי אדמה, בטטות, בצלים, שמן זית, מלח ופלפל. משטחים את התערובת בתבנית רחבה ושטוחה בקוטר 30.
חותכים את העגבניות לקוביות ומפזרים מעל התערובת.
מקשטים בעלי רוזמרין.
אופים בתנור בחום 200 מעלות במדף העליון כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים בנעיצת מזלג.

המתכון מתוך ספרה של ליאורה חוברה, 365 יום בלי תירוצים, בהוצאת כנרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר