לביבות תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי בשמן זית

מצרכים לכ- 20 לביבות (ל- 6 אנשים):• 6 תפוחי אדמה בינוניים• 2 ארטישוק ירושלמי בינונייים (לחילופין ניתן להשתמש בגזר, סלק או בטטה)• 3 ביצים• 1 כוס קמח• 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל• שמן זית כתית מעולה יד מרדכי לתיבול מעודןאופן ההכנה:לגרר בפומפיה את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי לקערה גדולה.להוסיף את יתר החומרים ולערבב.ליצור כדורים מהתערובת ולשטחם (למחוץ מעט ביד ולסנן את הנוזלים מהתערובת). למזוג למחבת כבדה שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של יד מרדכי, בגובה של 1 ס"מ ולחמם על אש בינונית. לטגן את הלביבות משני הצדדים במספר סבבים (תלוי בגודל המחבת) על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן.לספוג היטב את שאריות השמן בנייר סופג. להגיש חם בליווי שמנת חמוצה או רוטב יוגורט.טיפ: ניתן להוסיף לתערובת מעט גבינה מלוחה או גבינת עיזים לפי הטעם.

מצרכים לכ- 20 לביבות (ל- 6 אנשים):
• 6 תפוחי אדמה בינוניים
• 2 ארטישוק ירושלמי בינונייים (לחילופין ניתן להשתמש
בגזר, סלק או בטטה)
• 3 ביצים
• 1 כוס קמח
• 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל
• שמן זית כתית מעולה יד מרדכי לתיבול מעודן

אופן ההכנה:
לגרר בפומפיה את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי לקערה גדולה.
להוסיף את יתר החומרים ולערבב.
ליצור כדורים מהתערובת ולשטחם (למחוץ מעט ביד ולסנן את הנוזלים מהתערובת).
למזוג למחבת כבדה שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של יד מרדכי, בגובה של 1 ס"מ ולחמם על אש בינונית.
לטגן את הלביבות משני הצדדים במספר סבבים (תלוי בגודל המחבת) על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן.
לספוג היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להגיש חם בליווי שמנת חמוצה או רוטב יוגורט.

טיפ: ניתן להוסיף לתערובת מעט גבינה מלוחה או גבינת עיזים לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר