פשטידת תרד, טחינה ולבּנה

כדאי לקנות תרד שטוף. אם נותרו שאריות, ניתן לחממן במיקרוגל

כדאי לקנות תרד שטוף. אם נותרו שאריות, ניתן לחממן במיקרוגל

מרכיבים לתבנית בגודל 23X26 ס"מ או 20X30 ס"מ, 6-8 מנות:
30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
5-6 כפות יין לבן – לא הכרחי
2 חבילות (620 גרם ברוטו, 500 גרם נטו) תרד טרי, שטוף ומיובש היטב
מלח פלפל שחור גרוס גס
2 חב' (480 גרם) לָבָּנֶה 9% אורגנית "הרדוף"
2 כפות גדושות טחינה אורגנית "הרדוף"
2 ביצים מס' 1, טרופות
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לעיטור: 50 גרם צנוברים
לשימון: שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן זית או 15 גרם חמאה במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה.
מוסיפים את מחצית כמות התרד בהדרגה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהעלים מצטמצמים.
מוסיפים 3 כפות יין לבן, מתבלים במלח ובפלפל.
מערבבים ומעבירים למסננת.
ממשיכים כך עם המחצית השניה של התרד ומוסיפים למסננת.
מצננים כ-10 דקות, מעל צלחת, להגרת נוזלים.
מעבירים לקערה.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
מוסיפים לקערה לבּנה, טחינה, 2 ביצים טרופות, מלח ופלפל. מערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או פלפל, במידת הצורך.
מעבירים לתבנית, מיישרים ומנקים את שולי התבנית.
מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה וקולים צנוברים תוך השגחה צמודה, עד להזהבה נאה.
מסירים מהאש,
 מעבירים לצלחת ועליה נייר סופג, ומפזרים על התערובת שבתבנית.
מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 35 דקות או עד להתייצבות והזהבה נאה.
מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר