פיצה פורטבלו וקשקבל כבשים אמיתית

חומרים:לבצק: 1/2 ק"ג קמח300 גר' מים קרירים150 גר' תפוח אדמה מאודה מקורר ומקולף3 כפות שמן זית עדין1 כף מלח שטוחה1/2 כף גרגירי קצח250 גר' שמרים טרייםלכיסוי הפיצה: 1/2 ק"ג פטריות פורטבלו1/3 כוס שמן זית300 גר' גבינת קשקבל כבשים אמיתית מוגררת גס1/2 כוס בצל ירוק קצוץמלח ים גספלפל לבן לפי הטעםאופן ההכנה:לשים את כל חומרי בצק יחד חוץ מהמלח במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות, עד שמתקבל בצק מבריק ואלסטי שמרגיש נעים ומשיי.מניחים לתפוח בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון כחצי שעה . "מפילים" את הבצק על ידי לישה קצרה.ממשיכים בהתפחה עוד חצי שעה נוספת. חוזרים על ההפלה-התפחה עוד פעמיים נוספות, כך שמשך ההתפחה הכולל יהיה כשעתיים. מחלקים לכדורים בגודל אגרוף.מניחים לתפוח על מגש מרופד בקמח ומכוסה בניילון. מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית.בינתיים מתפנים לכיסוי:מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר (לא תחת זרם מים).קוצצים גס ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית 2-3 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. פותחים את כדורי הפיצה לעיגולים דקיקים ומניחים על נייר אפייה מקומח. מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות, בוזקים מלח ופלפל ומפזרים בצל ירוק וגבינת הקשקבל.מכניסים לתנור החם. אופים כמספר דקות או עד שהבצק נהיה קריספי וזהוב. מגישים מייד. מועצת החלב

חומרים:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
300 גר' מים קרירים
150 גר' תפוח אדמה מאודה מקורר ומקולף
3 כפות שמן זית עדין
1 כף מלח שטוחה
1/2 כף גרגירי קצח
250 גר' שמרים טריים

לכיסוי הפיצה:
1/2 ק"ג פטריות פורטבלו
1/3 כוס שמן זית
300 גר' גבינת קשקבל כבשים אמיתית מוגררת גס
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
מלח ים גס
פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי בצק יחד חוץ מהמלח במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות, עד שמתקבל בצק מבריק ואלסטי שמרגיש נעים ומשיי.
מניחים לתפוח בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון כחצי שעה .
"מפילים" את הבצק על ידי לישה קצרה.
ממשיכים בהתפחה עוד חצי שעה נוספת.
חוזרים על ההפלה-התפחה עוד פעמיים נוספות, כך שמשך ההתפחה הכולל יהיה כשעתיים.
מחלקים לכדורים בגודל אגרוף.
מניחים לתפוח על מגש מרופד בקמח ומכוסה בניילון.
מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית.
בינתיים מתפנים לכיסוי:
מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר (לא תחת זרם מים).
קוצצים גס ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית 2-3 דקות.
מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
פותחים את כדורי הפיצה לעיגולים דקיקים ומניחים על נייר אפייה מקומח.
מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות, בוזקים מלח ופלפל ומפזרים בצל ירוק וגבינת הקשקבל.
מכניסים לתנור החם.
אופים כמספר דקות או עד שהבצק נהיה קריספי וזהוב.
מגישים מייד.

מועצת החלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר