מרכיבים (ל-25 לביבות):
1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות (1.3-1.6 ק"ג ברוטו)
1-2 כפות חומץ טבעי
מלח
שמן זית
1/3 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
60 גרם (כ-2/3 כוס) גרעיני חמנייה
פלפל שחור גרוס גס
1 ביצה L, טרופה
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)
לרוטב יוגורט, שום ושמיר:
500 מ"ל (2 כוסות) יוגורט עיזים
1/4 חבילת שמיר, שטוף וקצוץ דק
2-3 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל
לטיגון:
שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה:
מפרקים כרובית לפרחים ומניחים בקערה מלאה מי ברז.
מוסיפים חומץ ומניחים למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים.
מבשלים כרובית בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, עד לרתיחה (כ-20 דקות).
מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
בינתיים מכינים רוטב יוגורט:
מערבבים יוגורט, שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון.
מרסקים עד לקבלת מחית כמעט חלקה.
מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים.
מוסיפים 1/2 כוס קוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי מוסיפים כף קוואקר. אם רוצים, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מחממים שמן קנולה בעומק 2-3 ס"מ במחבת רחבה על אש גבוהה.
נוטלים מן התערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה.
מטגנים עד להשחמה נאה של שני הצדדים (אם הלביבות מתפרקות בטיגון מוסיפים 1-2 כפות קוואקר לתערובת).
מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
מגישים מייד, בלוויית רוטב יוגורט.
טיפ:
אל תוותרו על גרעיני חמנייה, הם ה"שוס" של הלביבות.
צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו