קישקשוקה

כמות: 4 קישים – 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"מחומרים לבצק:125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות1 כוס קמח מנופה1/2 כפית מלח1 כפית סוכר3 כפות מים קרים1/2 כפית חומץרכיבים למילוי:8 ביצים1 ק"ג עגבניות בשלות.10 שיני שום פרוסות דק1 פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד)2 כפות כמוןכף סוכר חוםכפית גדושה פלפל שחור2 כפיות מלחכ-1/2 כוס שמן אופן ההכנה:מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.מעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.מחממים תנור ל-160 מעלות.מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.מכינים את רוטב השקשוקה: מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.. מצננים מעט.על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. מסביב החלמונים מסדרים בעדינות רוטב שקשוקה, נזהרים שלא לשבור את החלמון. ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון מתקשה (כ- 10 דקות).

כמות: 4 קישים – 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"מ

חומרים לבצק:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

רכיבים למילוי:
8 ביצים
1 ק"ג עגבניות בשלות.
10 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד)
2 כפות כמון
כף סוכר חום
כפית גדושה פלפל שחור
2 כפיות מלח
כ-1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.
מעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את הקלתית:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית.
מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת.
מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

מכינים את רוטב השקשוקה:
מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים.
מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך..
מצננים מעט.

על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. מסביב החלמונים מסדרים בעדינות רוטב שקשוקה, נזהרים שלא לשבור את החלמון.
ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון מתקשה (כ- 10 דקות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר