פשטידת חצילים

חומרים:2 חצילים1 גביע אשל3 כפות אבקת מרק פטריות2 כפות פירורי לחם3 כפות פטרוזיליה קצוצהשן שום כתושהפלפל שחור ופפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם2 ביציםאופן ההכנה:מבשלים את החצילים בקליפתם (שלמים) במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערת מעבד המזון. מרסקים למחית ומעבירים לקערה. מוסיפים את האשל, אבקת המרק, פירורי הלחם, הפטרוזיליה השום הכתוש והתבלינים.מערבבים בעדינות. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף אחיד. מוסיפים את הקצף לקערת החצילים ומערבבים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית משומנת קלות.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.מתכון מהספר "מרזים עם אולגה רז"

חומרים:
2 חצילים
1 גביע אשל
3 כפות אבקת מרק פטריות
2 כפות פירורי לחם
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
שן שום כתושה
פלפל שחור ופפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם
2 ביצים

אופן ההכנה:
מבשלים את החצילים בקליפתם (שלמים) במי מלח עד שהם מתרככים.
מסננים ומעבירים לקערת מעבד המזון.
מרסקים למחית ומעבירים לקערה.
מוסיפים את האשל, אבקת המרק, פירורי הלחם, הפטרוזיליה השום הכתוש והתבלינים.
מערבבים בעדינות.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף אחיד.
מוסיפים את הקצף לקערת החצילים ומערבבים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים לתבנית משומנת קלות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.

מתכון מהספר "מרזים עם אולגה רז"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר