פשטידת זוקיני, פטה כבשים ומסקרפונה

פשטות הכנתה של פשטידה זו ממטבחו של השף גל קריאף, עומדת ביחס הפוך לעושר טעמיה: הזוקיני העדין לצד פטה הכבשים הארומטית, המסקרפונה העשירה ועוקצנות השמיר

פשטות הכנתה של פשטידה זו ממטבחו של השף גל קריאף, עומדת ביחס הפוך לעושר טעמיה: הזוקיני העדין לצד פטה הכבשים הארומטית, המסקרפונה העשירה ועוקצנות השמיר.

חומרים לתבנית פיירקס 22X30 ס"מ:
2 כפות שמן זית
בצל גדול, פרוס דק
3 זוקיני (או קישואים), פרוסים לפרוסות דקות
300 גרם (1 חבילה) גבינת פטה כבשים גד
100 גרם גבינת מסקרפונה גד
200 גרם גבינת ריקוטה גד
2 כפות קמח מנופה
4 ביצים
פלפל גרוס ומלח
חצי צרור שמיר, קצוץ דק

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והזוקיני ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.
מסירים את הבצל והזוקיני מהאש, מסננים מנוזלים עודפים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
מערבבים בקערה את כל רכיבי הפשטידה עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר