רושטי, לביבה עדינה מתפוחי אדמה, היא הבסיס לארוחה ממטבחו של השף אליאב גולברג הכוללת סלמון מעושן ומסקרפונה עשירה.
רכיבים:
200 גרם סלמון מעושן
תפוח אדמה גדול
כפית עלי טימין קצוצים
4 בצלי שאלוט, קצוצים ומטוגנים
6 כפות גבינת מסקרפונה גד
4 כפות יוגורט כבשים
כפית עירית קצוצה
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
להכנת לביבות תפוחי אדמה:
מגרדים בפומפייה תפוח אדמה לקערה ומתבלים במלח, פלפל וטימין.
יוצרים לביבות בקוטר של כ-5 ס"מ
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את לביבות תפוחי האדמה כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה
להכנת קרם מסקרפונה:
מקציפים במיקסר מסקרפונה עם שמנת חמוצה עד לקבלת קציפה אחידה.
מרכיבים את המנה:
מניחים על צלחת אישית לביבת רושטי ומעליה פיסת סלמון מעושן.
יוצקים מעל קרם מסקרפונה ומפזרים מעט שאלוט מטוגן ועירית קצוצה.